Piškótová roláda s lekvárom fotorecept
Foto: Olinecka
Jednoduchá roláda, ktorej prípravu zvládne aj začiatočník. Kto žil za socializmu, tak roláda s lekvárom bolo pohostenie hádam v každej rodine. Nadýchané Zobraziť celý popisJednoduchá roláda, ktorej prípravu zvládne aj začiatočník. Kto žil za socializmu, tak roláda s lekvárom bolo pohostenie hádam v každej rodine. Nadýchané cesto, fajnový lekvár (džem) na potretie poteší svojou chuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
5 ks |
|
štipka |
|
1/2 bal. |
|
5 PL preosiaty |
|
3 PL |
|
5 PL preosiata |
|
1 ČL |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na potretie: | |
podľa svojej chuti (alebo džem) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto...
-
2
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do snehovej hmoty. Pridáme vanilínový cukor a po lyžiciach zašľaháme práškový cukor.
-
3
Vyšľaháme tuhý lesklý sneh, do ktorého postupne po jednom zašľaháme žĺtky.
-
4
Do vaječného základu pridáme po lyžiciach olej zašľaháme.
-
5
Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva, ktorú preosejeme. Na miernom stupni mixéra vmiešame do základu a následne premiešame varechou.
-
6
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10-12 minút.
-
7
Pokiaľ sa pečie korpus, čistú utierku posypeme práškovým cukrom na ktorú potom za horúca preklopíme upečený korpus.
-
8
Korpus zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
-
9
Korpus rozvinieme, opatrne stiahneme papier na pečenie, potrieme lekvárom alebo džemom.
-
10
Roládu zrolujeme, preložíme na plech, podnos. Pred podávaním pokrájame. Dobrú chuť.
Bude k poobedňajšej káve. Ďakujem a pozdravujem