Slávnostný bôčikový závin s praženicou

simonkap - bez fotkysimonkap, 6. decembra 2009

Toto jedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.

6
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
300 g
5 ks
2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bôčik pomelieme, pridáme mlieko, Maggi Harmónia chuti korenie a soľ. Hmotu dobre spracujeme a na niekoľko hodín odložíme do chladničky (najlepšie od večera do rána). Na oleji pripravíme z vajec praženicu, ktorú osolíme. Mäsovú hmotu položíme na čistú vodou navlhčenú utierku a roztlačíme ju rukami na plát velký asi 30 x 30 cm.

  2. 2

    Navrch poukladáme natenko narezané kolieska salámy. Na salámu rozotrieme praženicu, na praženicu poukladáme kapiu. Pomocou obrúska pomaly stočíme do závitku a preložime na pripravený alobal. Celú roládu zabalíme do alobalu a pečieme na suchom plechu. Pečieme v alobale 30 minút, potom alobal prestrihneme a dopečieme.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: