Foto: eagles
na 160 °C
Suroviny
220 g |
|
60 g |
|
280 g |
|
60 g |
|
8 ks |
|
1 balíček |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
350 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: | |
125 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
ŽĹTKOVÝ KRÉM: | |
125 g |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
1 balíček |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Žítky vyšlaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a v rume namočené hrozienka. Jemne premiešame a pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, vodu a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Vyberieme a necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti. Každú časť jemne pokvapkáme rumom a potrieme ríbezľovým lekvárom.
- 3
Spodný diel natrieme polovicou čokoládového krému, zakryjeme strednou časťou korpusu, ktorú natrieme zvyšným čokoládovým krémom a ozdobíme orechmi a mandľami.
- 4
Základ na oba krémy si pripravíme z 300 ml mlieka, ktoré dáme variť. V 50 ml studeného mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas, ktorý prilejeme do horúceho mlieka. Varíme do zhustnutia za neustáleho miešania, odstavíme a necháme vychladnúť.
- 5
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu, vanilkový cukor, vajce a polovicu vychladnutého Zlatého klasu. Dôkladne rozmiešame a necháme vychladnúť.
- 6
ŽĹTKOVÝ KRÉM: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilkový cukor a mlieko. Zmes zohrejeme v teplom vodnom kúpeli. Prelejeme do porcelánovej misy a necháme vychladnúť. V inej nádobe rozmiešame maslo a vychladnutú zmes k nemu postupne zašľaháme. Nakoniec primiešame vychladnutú kašu zo Zlatého klasu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu