Hydinový guláš

peter64 - fotkapeter64, 4. decembra 2009

Suroviny

600 g
2 PL
2 ks
2 ks
2 dl
4 PL
750 g
750 g
50 g
4 ks
2 ks
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a uvaríme v slanej vode. Scedíme, zalejeme mliekom a ušľaháme na hladkú kašu.

  2. 2

    Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame a zľahka naklepeme. Uvarené zbavíme kožky a pokrájame. Na rozhorúčenom oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Osolíme, okoreníme, zmiešame s vytlačenou pokrájanou kapustou, paprikou, pretlakom a 10 minút dusíme.

  3. 3

    Pridáme borievky, bobkový list, zalejeme 2,5 dl vody a krátko povaríme. Rozložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, zakryjeme zemiakovou kašou. Zapekáme v rúre asi 15 minút. Ozdobíme pažítkou.

Diskusia k receptu

58vlasta
Dobrý recept, ale v zemiakovej kaši ja musím mať maslo. A nie je škoda variť mäso pred opekaním a dusením a zapekaním? Ináč vyzerá dobrý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia