Vianočná medovníková roláda

beatka60 - bez fotkybeatka60, 7. decembra 2009

Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako Vianoce

30
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 ks
125 g
4 lyžice polievkové
1 lyžička kávová
1 balíček
1/2 balíčka
1 lyžička kávová
2 poháre
500 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, vajcia, roztopené maslo, mlieko, soda bikarbona, prášok do pečiva, škorica, klinčeky spolu zmiešame na cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme cca 4 hodiny odstáť v chladničke.

  2. 2

    po vybratí z chladničky cesto rozdelíme na 3 bochníčky a tie postupne rozvaľkáme , natrieme hrubšou vrstvou slivkového lekváru a posypeme poseknými orechami. Zavinieme do rolády.

  3. 3

    dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, rolády potrieme vajíčkom a dáme piecť na 30 minút pri 180 stupňoch C a ešte počas pečenia potierame, aby bol koláč pekný lesklý. Po upečení zakryjeme suchou utierkou a necháme vychladnút. Ostáva počas celých sviatkov mäkký a chutí výborne.

Diskusia k receptu

sovka62
Aj ja ho robievam, je naozaj skvelý. Orechy nesekám, koláč sa krája na tenké plátky, takže sa pokrájajú v ňom. Keď celkom vychladne, zabalím hod do alobalu a dám do komory do chladu. Vydrží aj mesiac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia