Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako Vianoce
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 2 ks |
|
| 125 g |
|
| 4 lyžice polievkové |
|
| 1 lyžička kávová |
|
| 1 balíček |
|
| 1/2 balíčka |
|
| 1 lyžička kávová |
|
| 2 poháre |
|
| 500 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Hladkú múku, vajcia, roztopené maslo, mlieko, soda bikarbona, prášok do pečiva, škorica, klinčeky spolu zmiešame na cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme cca 4 hodiny odstáť v chladničke.
- 2
po vybratí z chladničky cesto rozdelíme na 3 bochníčky a tie postupne rozvaľkáme , natrieme hrubšou vrstvou slivkového lekváru a posypeme poseknými orechami. Zavinieme do rolády.
- 3
dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, rolády potrieme vajíčkom a dáme piecť na 30 minút pri 180 stupňoch C a ešte počas pečenia potierame, aby bol koláč pekný lesklý. Po upečení zakryjeme suchou utierkou a necháme vychladnút. Ostáva počas celých sviatkov mäkký a chutí výborne.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu