Cesnakové slimáky

simonkap - bez fotkysimonkap, 6. decembra 2009
Cesnakové slimáky
Foto: simonkap

Tieto cesnakové slimáky sú chutné s vianočnou kapustnicou, ale i ako samostatný slaný dezert.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
0,5 l
1 dl
1 kocka
250 g
10 strúčikov
1 ks
3 lyžičky




Postup

  1. 1

    Do 0,5 l vlažného mlieka dáme kvasnice a cukor. Necháme 15 min. nakysnúť. Potom vypracujeme s múkou a soľou a necháme 1 hod. kysnúť. Medzitým si vymiešamie maslo s cesnakom a so soľou.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu časť rozvaľkáme a potrieme s maslovou plnkou. Stočíme ako závin a krájame nožom striedavo šikmo, aby sme dostali trojuholníky.

  3. 3

    Položíme na vymastený plech, potrieme vajcom a posypeme rascou, sezamom alebo oboma spolu. Dáme piecť do horúcej trúby pokiaľ nie sú do ružova upečené. To isté zopakujeme aj so zvyšnými časťami cesta a plnky.

Diskusia k receptu

milina
Ja mám také skúsenosti s týmto receptom že všetko maslo pri pečení rozpustí a slimáky sú po upečení veľmi mastné lebo sa pečú v roztopenom masle.
leannita
ja poznam ten recept s palmarinom a je to vynikajuce a hlavne dobre chrumkave
sandratamer
koľko tej soli? Fakt by mi pomohlo množstvo ktoré treba dať do cesta a ktoré do plnky. Robila som ich už dva krát, a vždy boli bez chuti... Na tretí krát to musí vyjsť :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia