Foto: simonkap
Recept na túto výbornú nepečenú tortu, ktorá si hneď každého získa, som dostala od svojej tety. Nesmie u nás chýbať pri žiadnej sviatočnej príležitosti.
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvaríme silnú kávu. Pridáme do nej rumovú esenciu. Po vychladnutí do nej namáčame okrúhle piškóty a uložíme ich na dno otváracej tortovej formy. Dlhé piškóty tiež namáčame v káve a ukladáme po boku formy. Na okrúhle piškóty dáme ľubovoľné ovocie - môže byť aj čerstvé.
- 2
Vymiešame žĺtka s práškovým cukrom, postupne pridáme želatínu a po častiach mlieko. Zohrievame na sporáku kým sa želatína nerozpustí - nesmie sa variť. Necháme vychladnúť. Počas chladnutia občas zamiešame.
- 3
Vyšľaháme šľahačky, do ktorých po troche prilievame želatínovú zmes. Zamiešame a vylejeme na ovocie. Keď začína torta tuhnúť, ozdobíme ovocím, čokoládovými hoblinkami a podobne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu