Koláč s jablkami a domácim džemom
Foto: helena10
Príprava a pečenie je jednoduché a rýchle - vhodné aj pre začiatočníkov. Hrnček je 250 ml.
na 175 °C
Suroviny
3 ks väčšie |
|
4/5 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
1,5 hrnčeka |
|
1/2 KL (Gustin) |
|
2 kopcovité KL |
|
2 ks veľké |
|
z 1/2 citróna |
|
domáci (akýkoľvek) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Začínam šľahaním celých vajec so štipkou soli a cukrom do penista. Prilejem olej, mlieko, prešľahám. Nakoniec sypem preosiatu múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Jemnejšie mixérom prešľahám, aby sa vytvorilo jednoliate cesto.
- 2
Cesto nalejem do plechu 20 x 35 cm. Vopred som ho natrela tukom a posypala strúhaným kokosom. Po povrchu cesta rozložím ošúpané jablká narezané na kocky, ktoré som poliala šťavou z citróna. Čajovou lyžičkou rozložím pravidelne aj domáci černicový džem.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola drevenou špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
- 4
Ochladený koláč nakrájam a posypem práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu