Palacinkové cesto na pečenie bez oleja

58vlasta - bez fotky58vlasta, 8. decembra 2009

Tento recept som počula v rádiu a vyskúšala som ho. Plnku si už urobím ako ma napadne, niekedy stačí lekvááár, niekedy s tvarohom, občas Zobraziť celý popisTento recept som počula v rádiu a vyskúšala som ho. Plnku si už urobím ako ma napadne, niekedy stačí lekvááár, niekedy s tvarohom, občas používam na poliatie ovocný jogurt, alebo redší puding. Zvyknem urobiť aj palacinkovú tortu, palacinku dám na tanier, potriem plnkou, na ňu dám ďalšiu palacinku a na vrch nejakú polevu. Počet palaciniek na tanieri je podľa veľkosti jedáka... hladoša...

Suroviny

3 dl
3 dl
1 dl
300 g
1
2




Postup

  1. 1

    Všetky uvedené prísady vymiešame dohladka a necháme postáť. Potom už len pečieme palacinky bez oleja. Mne vyjde asi 12 kusov.

Diskusia k receptu

nyja
Ja zasa robievam palacinky tzv. 3:2:1 :) + 20 dg múky hladkej + 2 vajcia + štipka soli a žiadny cukor. Takže niekto si môže natrieť slanou plnkou, niekto sladkou.
alcik
je to zaujímave,niečo take som nečítal,a pri prvej príležitosti to vyskúšam
zemo
Pŕŕ, poraď nevedomcovi, ktorý má na sladké šikovnú polovičku. Keby som ich chcel prekvapiť, teda moju svrku, ľúbia palacinky, to môžem robiť bez oleja aj na liatinovej panvici alebo treba tú kozmickú teflónovú?
jody
Zemo, na liatinovej panvici bez oleja spravíš iba jednu palacinku. :-)
58vlasta
No dá sa aj na slano, keď nedáme vanilkový cukor. Na liatinovej som neskúšala, ale treba jednu vyskúšať upiecť a uvidí sa. Veď človek sa učí na vlastných chybách, olej je v ceste, tak možno to vyjde..Keď som nemala teflonku, tak som robila palacinky aj na pokrievke z jenského skla.
sovka62
Určite sa dajú takto robiť na akejkoľvek panvici. Ja pečiem podľa iného receptu a sama som si vymyslela, že pridám olej do cesta, pretože deťom mastné palacinky nechutili. Pečiem ich tak roky (dcéry, o ktorých píšem "deti" majú už štyridsať rokov) a za ten čas som naozaj vystriedala rôzne panvice.Ak by trocha prilepovali o panvicu, treba pridať trošičko oleja a ide to.
ina0
moj sto rocny recept na palacinky :
1/2 litra mlieka
22dkg hladkej muky
trosku cukru a soli
1dcl oleja -vsetko vymiesat trebars aj ponornym mixerom
palacinky su ako list -piec na teflonovej panvici
plnky su rozne od ovocnych po tvaroch ci masove plnky -na sladko mozete polat nugetovou plevou a slahacku -!Mnam!
58vlasta
Na hornej lište hľadaj názov: Pridaj recept...Je napísaný zeleným písmom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia