Morčacie mäso so syrovou omáčkou

kajkadr - bez fotkykajkadr, 5. decembra 2009
Morčacie mäso so syrovou omáčkou
Foto: kajkadr

Potrebovala som vymyslieť niečo nové, nakoľko som mala pocit, že varím dookola stále to isté. Myslím si, že som pripravila vcelku chutné jedlo....

6
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

7-8 ks
3 ks
3-4 ks
14 plátkov
100 g
14 plátkov
1 ks
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany obalíme v solamyle. Sprudka opečieme na oleji, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút.

  2. 2

    Do zapekacej misy /používam formu na chlieb/ vertikálne ukladáme 1/2 šunky, 1/2 syru, na kolieska pokrájanú paradajku,hrubší pás papriky, 1/2 syru, 1/2 šunky, morčacie mäso...... Aby to nepadalo, spevňujem ingrediencie špáradlom. Celé prelejem šťavou s cibuľkou, v ktorej sa predtým dusilo mäso. Ukladám do vopred vyhriatej rúry na 200 C a prekryjem alobalom, aby sa mäso príliš nevysušilo.

  3. 3

    Ak sme mäso veľmi nepodliali, podlievame vodou, ale zhruba za 45 min vyberiem a zalejem syrovou omáčkou ( z hladkej múky a vody urobím zápražku, do ktorej vlejem mlieko, nechám rozpustiť celé bambino, osolím, okorením a pridám trošku muškátového oriešku). Na vrch mäsa nahrubo postrúham tvrdý syr a nechám zapiecť ešte aspoň 15 minút, kým sa neurobí kôrka.

  4. 4

    Podávala som so zeleninovým kuskusom, ale vhodné sú zemiaky aj ryža.

Diskusia k receptu

3sandra3
tiež si myslím, že si dobré jedlo vymyslela,,, pekné a chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia