Žďárske jahniatko

redakcia - fotkaredakcia, 8. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
90-120 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
1 menšia konzerva
200 g
100 g
100 g
1,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme tenkými prúžkami slaniny, osolíme a za občasného podlievania upečieme v rúre pri teplote 190 stupňov Celzia.

  2. 2

    Potom chrbát vyberieme, nakrájame, vrátime späť do pekáča, zasypeme sterilizovaným hráškom bez nálevu a strúhaným syrom.

  3. 3

    Zapečieme a hneď podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre