Tento koláč mám od vzdialenej príbuznej, je ľahký a svieži.
24
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtka vymiešať s cukrom do peny, potom pridať olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cca 2/3 cesta aj viac vyliať na plech. Do zvyšku cesta dať od oka kakao a pofŕkať vrch cesta (netreba sa báť, ja ho tam poriadne nasypem).
- 2
Na surové cesto veľkou lyžicou dávať uvarený puding v kôpkach, ako vyjdú a na záver poukladať kompót aký máte, môže byť čerstvé ovocie - ale to som neskúšala.
- 3
Po upečení a vychladnutí na vrch dať 3 kyslé smotany zmiešané s trstinovým cukrom 2-3 lyžice, poprípade pridať vanilkový cukor.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...