Zalejvanda

redakcia - fotkaredakcia, 4. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
3-4 ks
750 ml
 hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 250 ml osolenej vody. Po 5 minútach k nim pridáme nakrájané šampiňóny. Keď je všetko mäkké, dolejeme to mliekom podľa potreby.

  2. 2

    Keď mlieko začne vrieť, zahustíme všetko polohrubou múkou rozhabarkovanou v troche mlieka s vajcom. Necháme prejsť varom, dochutíme soľou a octom.

  3. 3

    Nakoniec vmiešame nasekaný kôpor.

Diskusia k receptu

Vymazať
hubata
Tak o mne je známe že takéto polievky milujem a toto je jedna z tých obľúbených. Vďaka redakcia za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia