Mäta

Mäta ako ingrediencia v receptoch:

  • Jahodovo - smotanový koláč

    Jahodovo - smotanový koláč

    V záhradke sa nam urodili jahody tak som sa pustila do vymyslania a na svete je jahodovo smotanovy kolac :D

  • Obyčajná citronáda

    Obyčajná citronáda

    Cukor a citrodeko poriadne rozmiešame vo vode. Pridame ľad, nakrajaný citron alebo limetku a ozdobíme mätou.

  • Recept bez obrázku
  • Recept bez obrázku

    Kačacie prsia na víne

    Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko urestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme medovú omáčku a trocha bieleho korenia. Varíme asi pol hodiny, kým sa nevytvorí kompaktná omáčka. Nakoniec pridáme maslo na...

  • Recept bez obrázku

    Diviačie mäso na víne s medom

    Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom stehno upečieme domäkka, krátko pred dopečením ho polievame omáčkou a podávame.

  • Palacinky s čokoládou

    Palacinky s čokoládou

    Rozšľahané vajcia zmiešame s mliekom, soľou a postupne zamiešame jednotlivé druhy múky a trochu cukru.

  • Recept bez obrázku

    Hráškový krém s lososom

    Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.

  • Recept bez obrázku

    Jahňací pilaf

    Vo veľkom hrubostennom kastróle nasucho opražíme píniové semienka, vysypeme ich na tanier a do kastróla vlejeme olej.

  • Recept bez obrázku

    Jogurtová polievka

    V stredne veľkom hrnci uvaríme ryžu s 2 hrnčekmi vody domäkka. Pripravíme si 4 hrnčeky horúcej vody.

  • Recept bez obrázku

    Stomna kebab

    Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou, čiernym korením, paprikou, pretlakom, múkou a dáme do hlineného pekáča vymasteného 2 PL oleja

  • Grilovaný filet z pražmy so slávkami

    Grilovaný filet z pražmy so slávkami

    Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.

  • Opekaný zubáč s teplým šalátom

    Opekaný zubáč s teplým šalátom

    Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

  • Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou

    Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou

    Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek a prelisovaného cesnaku. Osolíme a okoreníme. Necháme dlhší čas marinovať (najlepšie, ak mäso v nádobe hermeticky uzatvoríme).

  • Recept bez obrázku

    Koláč s banánovou plnkou

    Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh.

  • Marinované jahody s octom balzamiko

    Marinované jahody s octom balzamiko

    Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.

  • Sladké pokušenie ananásu

    Sladké pokušenie ananásu

    Ananás nakrájame na tenké plátky a flambujeme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist