Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. septembra 2018
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a polejeme medom a trochou oleja a necháme zapekať v rúre zohriatej na 180 °C asi 20 minút.
- 2
Z limetkovej šťavy, olivového oleja, medu, soli a čierneho korenia pripravíme jednoduchý dresing.
- 3
Ostatné ingrediencie nakrájame nadrobno a zmiešame s vychladenou quinoou. Na tanieri obalíme rezom z uhorky.
Tiež z quinoy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu