Šalát z quinoy a pečenej tekvice

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. septembra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Šalát z quinoy a pečenej tekviceFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

300 g
200 g maslová
60 g
50 g
50 g
10 g
10 g
5 g
1 ks
100 ml
30 ml
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a polejeme medom a trochou oleja a necháme zapekať v rúre zohriatej na 180 °C asi 20 minút.

  2. 2

    Z limetkovej šťavy, olivového oleja, medu, soli a čierneho korenia pripravíme jednoduchý dresing.

  3. 3

    Ostatné ingrediencie nakrájame nadrobno a zmiešame s vychladenou quinoou. Na tanieri obalíme rezom z uhorky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist