Mätový sirup fotorecept
Foto: sonulienka
Zberali sme ešte poslednú mätu tak som si ešte urobila sirup.
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vodu som si prevarila, nechala úplne vychladnúť a po vychladnutí nasypala kyselinu citrónovú. Mätu som dobre umyla a ponorila do vody. Dobre zatlačila a nechala vyluhovať 24 hodín.
-
2
Po 24 hodinách som nasypala 1000 g cukru.
-
3
Dala na sporák a zohrievala som, pokiaľ sa cukor nerozpustil. Už sa nevarí. Porozlievala do fliaš a hotovo.
-
4
Ak ste ešte mätu nepozbierali, tak môžete vyskúšať. Ostatná je nastrihaná a suší sa na čajík. Ešte pár vetvičiek sme si nechali čerstvé na čaj. Tento rok sme mali dobrú úrodu, zberali a sušili sme trikrát.
Zas už sa priznám, že nie som až taká šikovnica ale na druhej strane nie je problém keby bolo dostať samolepky....
A sirup nám chutí akurát teraz odišla vnučka a jednu fľašu si zobrala chutil jej.
@Mimy veľmi pekne ďakujem ja sa rada pozabávam a špekulujem čo vylepšiť baví ma to. No za to manžel niekedy už pošomrieva že až priveľa.....
Můžeš přidat cukr. Poznámka : Pozor na nasycený roztok, bo pak už se cukr nerozpouští.
hlavne že cítiš mätu a cukor..však to sirup..nie džem..úlohu splní aj riedky..
:-)
Pridať do vody a vypiť?!?
Hledej "hustější recept", když tady pořád nic.