Hruškový sirup
Hruškový sirup

Domáci hruškový sirup fotorecept

Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 21. septembra 2018
Domáci hruškový sirup (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

8 kg
2 kg
1,5 kg
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrušky a citróny nakrájame.

    Domáci hruškový sirup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrušky spolu s citrónmi rozložíme na plech, posypeme cukrom, pridáme lísky čerstvej mäty a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené hrušky uvoľnia svoju prirodzenú vôňu, chuť a sladkosť.

    Domáci hruškový sirup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené hrušky preložíme do hrnca a zalejeme vodou. Takto ich necháme stáť približne 4 hodiny. Potom necháme hrušky redukovať s cukrom a kyselinou citrónovou.

    Domáci hruškový sirup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zredukovanú tekutinu - sirup - scedíme. Po vychladnutí sa sirup môže použiť napríklad do kokteilov alebo len tak so sódou, s mätou a s ľadom.

    Domáci hruškový sirup (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: