Domáci hruškový sirup fotorecept
Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 21. septembra 2018
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 21. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Hrušky a citróny nakrájame.
-
2
Hrušky spolu s citrónmi rozložíme na plech, posypeme cukrom, pridáme lísky čerstvej mäty a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené hrušky uvoľnia svoju prirodzenú vôňu, chuť a sladkosť.
-
3
Upečené hrušky preložíme do hrnca a zalejeme vodou. Takto ich necháme stáť približne 4 hodiny. Potom necháme hrušky redukovať s cukrom a kyselinou citrónovou.
-
4
Zredukovanú tekutinu - sirup - scedíme. Po vychladnutí sa sirup môže použiť napríklad do kokteilov alebo len tak so sódou, s mätou a s ľadom.
Diskusia k receptu