Domáci hruškový sirup fotorecept

Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 21. septembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Domáci hruškový sirup (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Hrušky a citróny nakrájame.

    Domáci hruškový sirup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrušky spolu s citrónmi rozložíme na plech, posypeme cukrom, pridáme lísky čerstvej mäty a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené hrušky uvoľnia svoju prirodzenú vôňu, chuť a sladkosť.

    Domáci hruškový sirup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené hrušky preložíme do hrnca a zalejeme vodou. Takto ich necháme stáť približne 4 hodiny. Potom necháme hrušky redukovať s cukrom a kyselinou citrónovou.

    Domáci hruškový sirup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zredukovanú tekutinu - sirup - scedíme. Po vychladnutí sa sirup môže použiť napríklad do kokteilov alebo len tak so sódou, s mätou a s ľadom.

    Domáci hruškový sirup (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist