Studená jahodová polievka
Foto: nocka
Osviežujúca polievka plná jahodovej chuti.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Polovicu vody dáme variť s kryštálovým a vanilkovým cukrom. V druhej polovici vody rozmiešame maizenu, ktorú vylejeme do cukrového rozvaru. Maizenu pár minút povaríme a odstavíme zo šporáku.
- 2
Očistené jahody rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu a pridáme do nej červené víno. Pripravenú kašu z jahôd zmiešame s uvarenou maizenou. Podľa potreby rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme citrónovou šťavou a necháme dobre schladiť.
- 3
Podávame ozdobené pokrájanými jahodami a sušienkami, prípadne vyšľahanou šľahačkou a lístkami mäty.
Tiež jahodová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu