Studená jahodová polievka

nocka - bez fotkyNocka, 15. júna 2017 22:27
Ďalšie recepty »

Studená jahodová polievkaFoto: nocka

Osviežujúca polievka plná jahodovej chuti.

4
porcie
15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
40 g (maizena)
50 g
1 bal
400 g (+ na ozdobu)
2 dl
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Polovicu vody dáme variť s kryštálovým a vanilkovým cukrom. V druhej polovici vody rozmiešame maizenu, ktorú vylejeme do cukrového rozvaru. Maizenu pár minút povaríme a odstavíme zo šporáku.

  2. 2

    Očistené jahody rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu a pridáme do nej červené víno. Pripravenú kašu z jahôd zmiešame s uvarenou maizenou. Podľa potreby rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme citrónovou šťavou a necháme dobre schladiť.

  3. 3

    Podávame ozdobené pokrájanými jahodami a sušienkami, prípadne vyšľahanou šľahačkou a lístkami mäty.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist