Jablkové dolky s lesným ovocím
Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 8. augusta 2018
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 8. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
300 ml |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
50 g |
|
10 g |
|
200 g nastrúhané |
|
štipka |
|
(brusnice, černice, maliny, ríbezle, jahody) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z múky, nastrúhaných jabĺk, zo škorice, z kypriaceho prášku, cukru, vajíčka a mlieka vypracujeme hustejšie cesto, z ktorého pečieme na oleji lievance.
- 2
Umyté nakrájané ovocie podlejeme troškou vody a podusíme. Ochutíme medom, čerstvou nasekanou mätou, kvapkou rumu a limetkovou šťavou.
- 3
Aranžujeme podľa vlastnej predstavy na tanier. Môžeme dozdobiť tvarohom a posypať práškovým cukrom.
Tiež jablkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu