Gaštanovo-mätová torta

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 24. apríla 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Gaštanovo-mätová tortaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
50 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
3 PL
30 g
50 ml
50 ml (vlažná)
Gaštanová plnka:
750 ml
5 PL
3 bal.
500 g
250 g (zmäknuté)
Šľahačková vrstva:
750 ml
3 bal.
Navrch:
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne primiešavame zmiešanú preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme olej, vodu a kakao. Toto cesto musí byť hustejšie, do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. Špajľou kontrolujeme cesto, či je už upečené.

  2. 2

    Gaštanová plnka: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme gaštanové pyré so zmäknutým maslom, do ktorého postupne pridáme vychladnutý puding. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.

  3. 3

    Šľahačková vrstva: Vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom (podľa návodu na stužovači) a rovnomerne rozotrieme na gaštanovú vrstvu.

  4. 4

    Vrch torty ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Takto pripravenú tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chladničke.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist