Gaštanová torta
Gaštanová torta

Gaštanovo-mätová torta

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 24. apríla 2018
Gaštanovo-mätová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
3 PL
30 g
50 ml
50 ml (vlažná)
Gaštanová plnka:
750 ml
5 PL
3 bal.
500 g
250 g (zmäknuté)
Šľahačková vrstva:
750 ml
3 bal.
Navrch:
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne primiešavame zmiešanú preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme olej, vodu a kakao. Toto cesto musí byť hustejšie, do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. Špajľou kontrolujeme cesto, či je už upečené.

  2. 2

    Gaštanová plnka: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme gaštanové pyré so zmäknutým maslom, do ktorého postupne pridáme vychladnutý puding. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.

  3. 3

    Šľahačková vrstva: Vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom (podľa návodu na stužovači) a rovnomerne rozotrieme na gaštanovú vrstvu.

  4. 4

    Vrch torty ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Takto pripravenú tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chladničke.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené, Čarovanie s bylinkami

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Nevidím tú gaštanovú plnku, zdá sa, akoby bola šťahačka priamo na korpuse....inak, s gaštanmi môže byť dobrá.