Gaštanovo-mätová torta
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 24. apríla 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1 KL |
|
| 3 PL |
|
| 30 g |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml (vlažná) |
|
| Gaštanová plnka: | |
| 750 ml |
|
| 5 PL |
|
| 3 bal. |
|
| 500 g |
|
| 250 g (zmäknuté) |
|
| Šľahačková vrstva: | |
| 750 ml |
|
| 3 bal. |
|
| Navrch: | |
| 100 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne primiešavame zmiešanú preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme olej, vodu a kakao. Toto cesto musí byť hustejšie, do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. Špajľou kontrolujeme cesto, či je už upečené.
- 2
Gaštanová plnka: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme gaštanové pyré so zmäknutým maslom, do ktorého postupne pridáme vychladnutý puding. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.
- 3
Šľahačková vrstva: Vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom (podľa návodu na stužovači) a rovnomerne rozotrieme na gaštanovú vrstvu.
- 4
Vrch torty ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Takto pripravenú tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chladničke.
Tiež gaštanová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu