Pstruh so zázvorovo-mätovou omáčkou
			   Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
		   
		   šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 320 g (filety) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 100 g (+ na opečenie ryby) | 
                                                             | 
                                                    
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| kúsok čerstvý (podľa chuti) | 
                                                             | 
                                                    
| čerstvá | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Filety osolíme, okoreníme a opečieme na masle.
- 2
 Na omáčku vymiešame žĺtky s cukrom a dáme ich do vodného kúpeľa. Nádoba musí byť stále nad vodou. Keď žĺtky začínajú blednúť a cukor sa roztopí, opatrne pridáme šampanské. Ku koncu varenia pridáme maslo, postrúhaný zázvor a najemno posekanú mätu.
- 3
 Opečenú rybu podávame so zázvorovo-mätovou omáčkou.
Tiež na masle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Recept sa mi paci, ale mam otazku. Naozaj na 200ml sucheho sampusu az 120g cukru? Mne to pride velmi sladke. Za odpoved dakujem vopred.
Skúsime overiť.
Odpoveď autora receptu: Pri príprave omáčky sa cukor mieša so žĺtkami, aby získal štruktúru a ako základ pre ostatné ingredience, ktoré sa pridávajú až následne. Samozrejme, chute každého z nás sú individuálne a preto si môžete gramáž upraviť. Veď varenie je o radosti z experimentovania, kreativite a spájaní chutí. V tomto prípade si však nezabudnite strážiť hustotu omáčky.