Pstruh so zázvorovo-mätovou omáčkou
Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
320 g (filety) |
|
|
|
|
|
100 g (+ na opečenie ryby) |
|
6 ks |
|
200 ml |
|
120 g |
|
kúsok čerstvý (podľa chuti) |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Filety osolíme, okoreníme a opečieme na masle.
-
2
Na omáčku vymiešame žĺtky s cukrom a dáme ich do vodného kúpeľa. Nádoba musí byť stále nad vodou. Keď žĺtky začínajú blednúť a cukor sa roztopí, opatrne pridáme šampanské. Ku koncu varenia pridáme maslo, postrúhaný zázvor a najemno posekanú mätu.
-
3
Opečenú rybu podávame so zázvorovo-mätovou omáčkou.
Recept sa mi paci, ale mam otazku. Naozaj na 200ml sucheho sampusu az 120g cukru? Mne to pride velmi sladke. Za odpoved dakujem vopred.
Skúsime overiť.
Odpoveď autora receptu: Pri príprave omáčky sa cukor mieša so žĺtkami, aby získal štruktúru a ako základ pre ostatné ingredience, ktoré sa pridávajú až následne. Samozrejme, chute každého z nás sú individuálne a preto si môžete gramáž upraviť. Veď varenie je o radosti z experimentovania, kreativite a spájaní chutí. V tomto prípade si však nezabudnite strážiť hustotu omáčky.