Pstruh na masle
Pstruh na masle

Pstruh so zázvorovo-mätovou omáčkou

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
Pstruh so zázvorovo-mätovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

320 g (filety)
100 g (+ na opečenie ryby)
6 ks
200 ml
120 g
kúsok čerstvý (podľa chuti)
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Filety osolíme, okoreníme a opečieme na masle.

  2. 2

    Na omáčku vymiešame žĺtky s cukrom a dáme ich do vodného kúpeľa. Nádoba musí byť stále nad vodou. Keď žĺtky začínajú blednúť a cukor sa roztopí, opatrne pridáme šampanské. Ku koncu varenia pridáme maslo, postrúhaný zázvor a najemno posekanú mätu.

  3. 3

    Opečenú rybu podávame so zázvorovo-mätovou omáčkou.

Diskusia k receptu

zolik
@redakcia
Recept sa mi paci, ale mam otazku. Naozaj na 200ml sucheho sampusu az 120g cukru? Mne to pride velmi sladke. Za odpoved dakujem vopred.
dogagador
Ale tam ide 6 zltkov, takze 120 g cukru nie je vela. Pridanim sucheho sampanskeho a zazvoru sa sladkost vytrati
redakcia
@Zolik (20.6.2017 17:35)

Odpoveď autora receptu: Pri príprave omáčky sa cukor mieša so žĺtkami, aby získal štruktúru a ako základ pre ostatné ingredience, ktoré sa pridávajú až následne. Samozrejme, chute každého z nás sú individuálne a preto si môžete gramáž upraviť. Veď varenie je o radosti z experimentovania, kreativite a spájaní chutí. V tomto prípade si však nezabudnite strážiť hustotu omáčky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia