Pstruh so zázvorovo-mätovou omáčkou
Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
320 g (filety) |
|
|
|
|
|
100 g (+ na opečenie ryby) |
|
6 ks |
|
200 ml |
|
120 g |
|
kúsok čerstvý (podľa chuti) |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Filety osolíme, okoreníme a opečieme na masle.
- 2
Na omáčku vymiešame žĺtky s cukrom a dáme ich do vodného kúpeľa. Nádoba musí byť stále nad vodou. Keď žĺtky začínajú blednúť a cukor sa roztopí, opatrne pridáme šampanské. Ku koncu varenia pridáme maslo, postrúhaný zázvor a najemno posekanú mätu.
- 3
Opečenú rybu podávame so zázvorovo-mätovou omáčkou.
Tiež na masle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept sa mi paci, ale mam otazku. Naozaj na 200ml sucheho sampusu az 120g cukru? Mne to pride velmi sladke. Za odpoved dakujem vopred.
Skúsime overiť.
Odpoveď autora receptu: Pri príprave omáčky sa cukor mieša so žĺtkami, aby získal štruktúru a ako základ pre ostatné ingredience, ktoré sa pridávajú až následne. Samozrejme, chute každého z nás sú individuálne a preto si môžete gramáž upraviť. Veď varenie je o radosti z experimentovania, kreativite a spájaní chutí. V tomto prípade si však nezabudnite strážiť hustotu omáčky.