Pstruh so zázvorovo-mätovou omáčkou

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pstruh so zázvorovo-mätovou omáčkou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

320 g (filety)
100 g (+ na opečenie ryby)
6 ks
200 ml
120 g
kúsok čerstvý (podľa chuti)
 čerstvá
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Filety osolíme, okoreníme a opečieme na masle.

  2. 2

    Na omáčku vymiešame žĺtky s cukrom a dáme ich do vodného kúpeľa. Nádoba musí byť stále nad vodou. Keď žĺtky začínajú blednúť a cukor sa roztopí, opatrne pridáme šampanské. Ku koncu varenia pridáme maslo, postrúhaný zázvor a najemno posekanú mätu.

  3. 3

    Opečenú rybu podávame so zázvorovo-mätovou omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist