Orechové šúľance
Orechové šúľance

Orechové gnocchi s vanilkovým tvarohom

Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 26. septembra 2018
Orechové gnocchi s vanilkovým tvarohom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
50 g (+ na posypanie)
75 g
1 ks
400 g
1 ks
100 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a upečieme v šupke. Po upečení zbavíme šupky, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vaječný žĺtok, pomleté vlašské orechy a postupne do cesta zapracujeme múku.

  2. 2

    S cestom treba pracovať rýchlo, pretože zemiakové cesto redne a potom musíme pridávať ďalšiu múku a výsledok už nie je rovnaký. Po vypracovaní cesta urobíme gnocchi a poukladáme ich na plech vysypaný múkou. Varíme v osolenej vode, až kým cestoviny nevyplávajú na povrch.

  3. 3

    Tvaroh vymiešame s dužinou z vanilkového struku a kryštálovým cukrom. Uvarené gnocchi podávame s preliate rozpusteným maslom, ozdobené ovocím, mätou a posekaným orechmi. Môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Nevedala som, že zemiaky možno do cesta aj upiecť, ja ich vždy varím, zaujímavé a dobrá rada, človek sa stále učí. Vyzerá to veľmi chutno a zaujímavo, spravím vnučkám, tie vždy ocenia nové jedlo

Pridaj komentár k receptu: