Orechové gnocchi s vanilkovým tvarohom
Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 26. septembra 2018
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 26. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a upečieme v šupke. Po upečení zbavíme šupky, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vaječný žĺtok, pomleté vlašské orechy a postupne do cesta zapracujeme múku.
- 2
S cestom treba pracovať rýchlo, pretože zemiakové cesto redne a potom musíme pridávať ďalšiu múku a výsledok už nie je rovnaký. Po vypracovaní cesta urobíme gnocchi a poukladáme ich na plech vysypaný múkou. Varíme v osolenej vode, až kým cestoviny nevyplávajú na povrch.
- 3
Tvaroh vymiešame s dužinou z vanilkového struku a kryštálovým cukrom. Uvarené gnocchi podávame s preliate rozpusteným maslom, ozdobené ovocím, mätou a posekaným orechmi. Môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu