Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 11. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 11. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
Lievance: | |
300 g |
|
1 ks |
|
500 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
1 g |
|
štipka |
|
|
|
Ricottová pena: | |
250 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Coulis: | |
300 g |
|
100 g |
|
|
|
Okrem toho: | |
200 g (na plnenie lievancov) |
|
Postup
-
1
Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu. Rozmiešame metličkou, aby vzniklo cesto na lievance. V panvici na dolky pečieme na oleji lievance.
- 2
Ricottová pena: Do misky dáme ricottu, pridáme smotanu, vanilkový cukor a vyšľaháme dopenista ponorným mixérom.
- 3
Coulis: Z trstinového cukru pripravíme karamel, pridáme nasekané jahody a trochu vody. Varíme, kým jahody nezmäknú a nakoniec rozmixujeme. Pridáme najemno nasekanú mätu.
- 4
Lievance plníme ricottovou penou, nasekanými jahodami a podávame s jahodovým coulis.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu