Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 11. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 11. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Lievance: | |
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 500 g |
|
| 20 g |
|
| 50 g |
|
| 1 g |
|
| štipka |
|
|
|
|
| Ricottová pena: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| Coulis: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| 200 g (na plnenie lievancov) |
|
Postup
-
1
Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu. Rozmiešame metličkou, aby vzniklo cesto na lievance. V panvici na dolky pečieme na oleji lievance.
- 2
Ricottová pena: Do misky dáme ricottu, pridáme smotanu, vanilkový cukor a vyšľaháme dopenista ponorným mixérom.
- 3
Coulis: Z trstinového cukru pripravíme karamel, pridáme nasekané jahody a trochu vody. Varíme, kým jahody nezmäknú a nakoniec rozmixujeme. Pridáme najemno nasekanú mätu.
- 4
Lievance plníme ricottovou penou, nasekanými jahodami a podávame s jahodovým coulis.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu