Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 11. júna 2018
Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Lievance:
300 g
1 ks
500 g
20 g
50 g
1 g
štipka
Ricottová pena:
250 g
100 g
2 PL
Coulis:
300 g
100 g
Okrem toho:
200 g (na plnenie lievancov)




Postup

  1. 1

    Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu. Rozmiešame metličkou, aby vzniklo cesto na lievance. V panvici na dolky pečieme na oleji lievance.

  2. 2

    Ricottová pena: Do misky dáme ricottu, pridáme smotanu, vanilkový cukor a vyšľaháme dopenista ponorným mixérom.

  3. 3

    Coulis: Z trstinového cukru pripravíme karamel, pridáme nasekané jahody a trochu vody. Varíme, kým jahody nezmäknú a nakoniec rozmixujeme. Pridáme najemno nasekanú mätu.

  4. 4

    Lievance plníme ricottovou penou, nasekanými jahodami a podávame s jahodovým coulis.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia