Kačacie prsia
Kačacie prsia

Orientálna kačica s ryžovými rezancami fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. decembra 2017

Recept od Andreja Saturiho

15
porcií

Suroviny

8 ks
100 ml
100 ml
2 ks
2 ks
50 g
80 g sušené
3 ks
20 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Huby shiitake povaríme vo vode na miernom ohni (pozor kypia!) asi 30 min, kým nezmäknú. Potom scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vajcia rozšľaháme, pridáme na tenučké rezančeky pokrájanú 1 kapiu, časť pokrájaného zázvoru, čili, najemno posekanú mätu, ochutíme soľou a korením.

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo zmesi upečieme na panvici s masťou tenké omelety z oboch strán.

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnuté omelety pokrájame.

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do misy nalejeme ustricovú a sójovú omáčku, primiešame med, pokrájané uvarené huby shiitake, na tenučké rezančeky pokrájanú 1 kapiu, zvyšok zázvoru a najemno posekanú petržlenovú vňať.

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec primiešame pokrájané upečené vaječné omelety.

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kožu na kačacích prsiach narežeme do kríža.

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prsia na strane kože osolíme a sprudka kožou nadol opečieme na horúcej panvici. Opečené prsia preložíme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečené kačacie prsia necháme pár minút odpočinúť a potom ich nakrájame na tenké plátky.

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme 7-8 minút postáť, kým nebudú mäkké, potom nadbytočnú vodu zlejeme.

  10. 10

    Do misiek rozdelíme ryžové rezance, položíme niekoľko plátkov upečených kačacích pŕs a pridáme omáčkovú zmes s vaječnou omeletou. Dozdobíme pažítkou.

Diskusia k receptu

alex37
...gurmánsky zážitok :-) naozaj skvelé, určite skúsim aj doma. :-)
tiginko
parádny recept, konečne moje sušené shiitake využijem