Bezlepkové čokoládové muffiny

novalim - fotkaNovalim, 9. marca 2018 15:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Bezlepkové čokoládové muffinyFoto: novalim

Aj z jednoduchého receptu môžete vykúzliť dezert lahodiaci chuťovým bunkám ale aj oku. Bezlepkové čokoládové muffiny, ozdobené francúzskym čokoládovým krémom zvaným "ganache" budú z taniera len tak miznúť.

24
porcií
20 min
príprava
30 min
na 175 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
100 ml
125 ml vlažná
2 PL
50 g
Krém:
100 g
150 ml
24 lístkov
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Zmes na bezlepkové muffiny NOVALIM vysypeme do misky, pridáme kakao a na kúsky nakrájanú horkú čokoládu a spolu premiešame.

  2. 2

    Podľa návodu na obale pridáme do muffinovej zmesi olej, vodu a vajce, metličkou vyšľaháme na polotekuté cesto a nalejeme ho do košíčkov na minimuffiny.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňoch asi pol hodinu. Upečené muffiny necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na krém si privedieme do varu smotanu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme v chladničke riadne vychladnúť.

  5. 5

    Vychladnutú zmes vymiešame mixérom, krém naplníme do zdobiaceho vrecka a zdobíme muffiny. Pred podávaním ich ešte okrášlime lístkom mäty.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist