Bezlepkové čokoládové muffiny
Foto: novalim
Aj z jednoduchého receptu môžete vykúzliť dezert lahodiaci chuťovým bunkám ale aj oku. Bezlepkové čokoládové muffiny, ozdobené francúzskym čokoládovým krémom zvaným "ganache" budú z Zobraziť celý popisAj z jednoduchého receptu môžete vykúzliť dezert lahodiaci chuťovým bunkám ale aj oku. Bezlepkové čokoládové muffiny, ozdobené francúzskym čokoládovým krémom zvaným "ganache" budú z taniera len tak miznúť.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zmes na bezlepkové muffiny NOVALIM vysypeme do misky, pridáme kakao a na kúsky nakrájanú horkú čokoládu a spolu premiešame.
- 2
Podľa návodu na obale pridáme do muffinovej zmesi olej, vodu a vajce, metličkou vyšľaháme na polotekuté cesto a nalejeme ho do košíčkov na minimuffiny.
- 3
Pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňoch asi pol hodinu. Upečené muffiny necháme vychladnúť.
- 4
Na krém si privedieme do varu smotanu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme v chladničke riadne vychladnúť.
- 5
Vychladnutú zmes vymiešame mixérom, krém naplníme do zdobiaceho vrecka a zdobíme muffiny. Pred podávaním ich ešte okrášlime lístkom mäty.
Tiež Čokoládové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za upozornenie, chybičku sme opravili.