Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 2. apríla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrkeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje príchod pani Jari. Tak by podľa nás mal vyzerať sviatočný stôl dnešných čias. Jeho typické suroviny ponúkajú veľkorysý priestor na kulinársku fantáziu, vďaka ktorej sa môže zrodiť zaujímavá, pekná zmes klasiky a moderny.

4
porcie
60 min
príprava
16 min
na 180 °C

Suroviny

800 g
1 PL
1 kg
150 g
20 ml
1 ks
300 g
20 g
1 KL
1 stopka
Kôrka:
100 g
70 g
20 g
20 g
10 g
1 KL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Bylinkovú kôrku vyrobíme zmixovaním strúhanky, parmezánu, mäty, petržlenovej vňate, tymianu a oleja.

  2. 2

    Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici z každej strany dozlatista. Potom mäso vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 8 minút. Mäso potrieme horčicou, obalíme v zmesi na kôrku a dáme piecť na ďalších 8 minút. Cherry paradajky osolíme, osladíme lyžičkou cukru, pridáme stopku tymianu a dáme na 10 minút do rúry zohriatej na 150 °C.

  3. 3

    Špenát namočíme na minútu do vriacej slanej vody a potom vyberieme. Demi glace necháme zovrieť, pridáme maslo a jadierka granátového jablka. Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, potom ich nakrájame na plátky a opražíme na panvici z každej strany dozlatista.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist