Jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety

Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 2. apríla 2018
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje príchod pani Jari. Tak by podľa nás mal vyzerať sviatočný stôl dnešných čias. Jeho typické suroviny ponúkajú veľkorysý priestor na kulinársku fantáziu, vďaka ktorej sa môže zrodiť zaujímavá, pekná zmes klasiky a moderny.

4
porcie
60 minút
príprava
16 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
1 PL
1 kg
150 g
20 ml
1 ks
300 g
20 g
1 KL
1 stopka
Kôrka:
100 g
70 g
20 g
20 g
10 g
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bylinkovú kôrku vyrobíme zmixovaním strúhanky, parmezánu, mäty, petržlenovej vňate, tymianu a oleja.

  2. 2

    Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici z každej strany dozlatista. Potom mäso vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 8 minút. Mäso potrieme horčicou, obalíme v zmesi na kôrku a dáme piecť na ďalších 8 minút. Cherry paradajky osolíme, osladíme lyžičkou cukru, pridáme stopku tymianu a dáme na 10 minút do rúry zohriatej na 150 °C.

  3. 3

    Špenát namočíme na minútu do vriacej slanej vody a potom vyberieme. Demi glace necháme zovrieť, pridáme maslo a jadierka granátového jablka. Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, potom ich nakrájame na plátky a opražíme na panvici z každej strany dozlatista.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: