Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 2. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje príchod pani Jari. Tak by podľa nás mal vyzerať sviatočný stôl Zobraziť celý popisTradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje príchod pani Jari. Tak by podľa nás mal vyzerať sviatočný stôl dnešných čias. Jeho typické suroviny ponúkajú veľkorysý priestor na kulinársku fantáziu, vďaka ktorej sa môže zrodiť zaujímavá, pekná zmes klasiky a moderny.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g |
|
1 PL |
|
1 kg |
|
150 g |
|
20 ml |
|
1 ks |
|
300 g |
|
|
|
|
|
20 g |
|
1 KL |
|
1 stopka |
|
Kôrka: | |
100 g |
|
70 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Bylinkovú kôrku vyrobíme zmixovaním strúhanky, parmezánu, mäty, petržlenovej vňate, tymianu a oleja.
- 2
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici z každej strany dozlatista. Potom mäso vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 8 minút. Mäso potrieme horčicou, obalíme v zmesi na kôrku a dáme piecť na ďalších 8 minút. Cherry paradajky osolíme, osladíme lyžičkou cukru, pridáme stopku tymianu a dáme na 10 minút do rúry zohriatej na 150 °C.
- 3
Špenát namočíme na minútu do vriacej slanej vody a potom vyberieme. Demi glace necháme zovrieť, pridáme maslo a jadierka granátového jablka. Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, potom ich nakrájame na plátky a opražíme na panvici z každej strany dozlatista.
Tiež jahňacie kotlety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu