Jahodový krém s tvarohom fotorecept
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 15. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 15. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do horúceho mlieka pridáme kryštálový cukor, semienka z vanilkového struku, nakrájané jahody a varíme asi 10 minút.
-
2
Po uvarení rozmixujeme, zahustíme maizenou a dochutíme šťavou z limetky. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
-
3
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Pred podávaním polievku napeníme tyčovým mixérom, dáme do taniera, pridáme vanilkovú šľahačku a rozmrvený tvaroh. Posypeme sušenými kvetmi. Dozdobíme mätou a zvyšnými jahodami.
Diskusia k receptu