Paradajkové placky
Paradajkové placky

Keftés - paradajkové placky fotorecept

bendix - fotkabendix, 20. septembra 2018
Keftés - paradajkové placky (fotorecept)
Foto: bendix

Recept z ostrova Santorini, video od 31 minúty.

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Videopostup

Suroviny

1 kg
4 ks
1 zväzok
300-500 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paradajky a cibuľu nakrájam na menšie kúsky, pridám natrhanú mätu a všetko popučím. Postupne pridávam múku, aby vznikla kašovitá zmes asi ako na zemiakové placky, pridám soľ a korenie.

    Keftés - paradajkové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lyžicou vkladám do rozpáleného oleja a vytvarujem placku, upečiem do chrumkava.

    Keftés - paradajkové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené placky poukladám na papierové utierky, aby som ich zbavil prebytočného oleja. Budú chutiť.

    Keftés - paradajkové placky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Mijaita (21.9.2018 02:57)
pred nedavnom som mal od susedy starej greckej babky,
( kazdy ma tu svoju dedinsku variantu).jej je, paradajky na stvrtky a vybrat jadierka a vodovy stred,aby nebolo treba tolko muky. Pokrajat duzinu na drobno s cibulou a solou a potom zliat stavu.Pridat rozdrvenu fetu a oregano a petzlen. A nakoniec do fasirkove mukovej zmesi pridat prasok do peciva aby boli nadychane.