Ananásová salsa

2010 - bez fotky2010, 24. februára 2018 12:58
Ďalšie recepty »

Ananásová salsaFoto: 2010

Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

20 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks
1-2 ks
1/2  hrnčeka
2  PL
Dressing:
2  PL
2-3  PL
1 KL
1  KL
1  KL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Co je trochu ine od druhych receptov na salsu, ze ananas sa nasucho oprazi. Oprazenim sa skaramelizuje a dostanene lepsiu chut. Da sa este pridat lyzicu sladkej chilli omacky ked je kyslejsi.

    Ananásová salsa - obrázok 1
  2. 2

    Vsetku zeleninu nakrajame na drobno. Uhorku je najlepsie pouzit bezrnkovu, ked nemame, tak treba lyzicou vybrat. Ja som pouzil azijsku bezrnkovu uhorku suyo.

  3. 3

    Do flasky si spravime dressing, zalejeme zeleninu, ananas nakrajame na mensie kusky, pridame koriandrovu vnat a matu. Zalejeme salsu a odlozime do chladnicky, aby presla chutami, min. 30 minut.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist