Ananásová salsa
Ananásová salsa

Ananásová salsa

2010 - bez fotky2010, 24. februára 2018
Ananásová salsa
Foto: 2010

Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks
1-2 ks
1/2  hrnčeka
2  PL
Dressing:
2  PL
2-3  PL
1 KL
1  KL
1  KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Co je trochu ine od druhych receptov na salsu, ze ananas sa nasucho oprazi. Oprazenim sa skaramelizuje a dostanene lepsiu chut. Da sa este pridat lyzicu sladkej chilli omacky ked je kyslejsi.

    Ananásová salsa - obrázok 1
  2. 2

    Vsetku zeleninu nakrajame na drobno. Uhorku je najlepsie pouzit bezrnkovu, ked nemame, tak treba lyzicou vybrat. Ja som pouzil azijsku bezrnkovu uhorku suyo.

  3. 3

    Do flasky si spravime dressing, zalejeme zeleninu, ananas nakrajame na mensie kusky, pridame koriandrovu vnat a matu. Zalejeme salsu a odlozime do chladnicky, aby presla chutami, min. 30 minut.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vždy keď som nasledovala tvoje recepty z u nás dostupných surovín, nesklamala som sa. Ani teraz to nebolo inak. Nerada fotím jedlo ľuďom pri servírovaní alebo pod nosom, takže síce bez stejkov, ale autenticky... výborné! aj bez koriandrovej vňate: petržlenová je u mňa jednoznačne lepšia. Inak všetko do bodky dodržané. Jediné, čo mi môžeš v tej cudzine možno závidieť, sú naše Slovenské Kameničanské paradajky, ktoré dodajú aj v momentálne treskúcej slovenskej zime pocit pravého leta.
BTW: Sicílske Arancini som už tiež podľa teba robila, nemala som ich kde pochváliť, ale chválili ich všetci konzumenti. Tak tu a teraz :-)  varecha.pravda.sk/recepty/pomarance-/16920-recept.html...



No co povedat? Ze mnam, aj ked s upravami, nezohnala som pekne paradajky, tak som dala trochu kapie a miesto koriandrovej vnate petrzlenova. Fajna priloha ku krkovicke. Ako vzdy, rcp. od teba nesklamal.


2x haji, 2010
@Afataga (24.2.2018 15:45)
Maso je vakuovy pozostatok od Vianoc. Po anglicky rib eye alebo entrecote po slovensky myslim vysoka rostenka. Stale horko tak grill vonku stale fici. Aj dnes super nekaloricka verzia tepleho stejkoveho salatu.





1x katka78