Kačacie prsičká s citrónovou trávou a hráškovým pyré s mätou
Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 23. apríla 2018
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 23. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
75 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kačacie prsia umyjeme, vysušíme, prerežeme na koži priečne aj pozdĺžne tak, aby vznikli menšie štvorčeky a osolíme. Do mäsa spravíme nožom otvory a prestrčíme nimi citrónovú trávu. Prsia opekáme vo vopred rozpálenej panvici na sucho kožou dole, aby pustili tuk, na ktorom upečieme druhú stranu pŕs.
- 2
Do zapekacej misy vložíme prsia a zalejeme ich výpekom, ktorý zostal na panvici. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 minút. Prsia po vybratí z rúry necháme 5 minút odpočívať.
- 3
Pyré: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť spolu s hráškom do osolenej vody. Keď budú zemiaky mäkké, scedíme ich s hráškom a pridáme maslo, posekanú mätu, mlieko, spracujeme na hladké pyré a podľa chuti dosolíme.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu