Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka fotorecept
Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
|
|
|
|
(alebo kozí syr, grana padano, parmezán) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo čierne) odkôstkované |
|
|
|
Na dochutenie: | |
kvalitný |
|
(z vlašských orechov) |
|
(alebo citrónový, bergamotový) |
|
|
|
|
|
(alebo biely balzamikový ocot s medom) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nenamočenú šošovicu uvaríme každú zvlášť do mäkka (20 - 30 minút). Nesolíme. Necháme vyhladnúť.
-
2
Bylinky natrháme na malé kúsky, pretože rezaním by stratili kvalitu (arómu). Primiešame ich k šošovici.
-
3
Tak isto aj syr natrháme na malé kúsky. Olivy, jarnú cibuľku a ošúpanú uhorku nakrájame na malé kúsky.
- 4
Šošovicu, syr, bylinky, olivy, jarnú cibuľku, uhorku a jadierka z granátového jablka zmiešame.
- 5
Dochutíme olejmi, sushi octom, šťavou z limetky, sójovou omáčkou, soľou a čerstvo mletým korením.
- 6
Podávame ozdobené bylinkami.
- 4
Tiež Šošovicový šalát:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Papier je len dekorácia - ukážka, ako je možné šalát servírovať.
Áno, na servírovanie je použitý papier na pečenie. Samozrejme, šalát je vhodné po naservírovaní hneď skonzumovať, aby papier celkom nenasiakol šalátovou zálievkou.
Zbytočný komentár, ten papier je tam len ako dekorácia pri fotení.