Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 27. decembra 2017
Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborné jedlo s čerstvou kapustou, ryžou a bulgurom. Hodí sa ako príloha, alebo ako samotné jedlo ;-)

5
porcií

Suroviny

600 g
2 ks
2 dcl
2 dcl
1 PL (paradajková pasta, pretlak hustý)
1 PL (papriková pasta/pyré)
50 g
podľa potreby
0,5 - 1 KL
0,5 KL
podľa chuti (chilli)
podľa potreby
1,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si 2 dl ryže a 2 dl bulguru. Ďalej paradajkovú pastu/pyré a paprikovú pastu - ja som dala pikantnú. Ďalej polovicu hlávky kapusty - mala 600 g a 2 veľké cibule. Kapustu si pokrájame na tenké rezance a cibuľu nadrobno.

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hlbšej panvice/kastróla dáme rozohriať trocha oleja a 50 g masla, na ktorom za občasného miešania 2 - 3 minútky posmažíme za 1 kopcovitejšiu PL salçe (alebo hustého paradajkového pretlaku) aj s 1 PL paprikovej pasty. Pridáme nakrájanú cibuľu, trocha osolíme a necháme spolu chvíľku posmažit. Napokon pridáme kapustu, osolíme, premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľu dusiť, aby zmenšila svoj objem.

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď už kapusta "zvädla", zalejeme ju vodou, pridáme mätu, korenie a pul biber /chilli. Zakryjeme pokrievkou a necháme variť, až kým nebude kapusta mäkká. Mňe sa pomaly varila 25 minút. Napokon do uvarenej kapusty pridáme ryžu a bulgur, premiešame, ak treba dosolíme a zakryté dodusíme. Občas treba aj premiešať a skontrolovať, či netreba ešte vodu doliať. Pilav má byť šťavnatý/vláčny aj po napučaní ryže a bulguru. Ja som dala dokopy 1,5 l vody. Najprv na začiatku len 1,2 l a potom ešte 3 dl počas dusenia, ako pilo.

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tento pilav/rizoto má výbornú chuť samo o sebe, takže sa to dá jesť ako samotné jedlo. Kombinácia ryže a bulguru s kapustou je naozaj výborná. Vďaka chilli je aj troška pikantná :-) Prajem dobrú chuť.

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pravdaže podla chuti môžte pilav podávat aj s mäsom :-)

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Cesminaz výborné jídlo. Zelí nikdy nezklame, natož v tvém provedení. Trochu jsem vytunila ještě chili olejem a masovýma knedlíčkama kořeněnýma roasted kari aj. Děkuji za to gastronomické blaho :-)


@cesminka , toto je paradá! Sme sa s dcérou napratali poriadne a tá jednoduchá príprava v jednom hrnci nemá chybu, bulgur nám chutí a jedlo uvarené podľa tvojho receptu nemalo chybu. Vďaka...