Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 27. decembra 2017
Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborné jedlo s čerstvou kapustou, ryžou a bulgurom. Hodí sa ako príloha, alebo ako samotné jedlo ;-)

5
porcií

Suroviny

600 g
2 ks
2 dcl
2 dcl
1 PL (paradajková pasta, pretlak hustý)
1 PL (papriková pasta/pyré)
50 g
podľa potreby
0,5 - 1 KL
0,5 KL
podľa chuti (chilli)
podľa potreby
1,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si 2 dl ryže a 2 dl bulguru. Ďalej paradajkovú pastu/pyré a paprikovú pastu - ja som dala pikantnú. Ďalej polovicu hlávky kapusty - mala 600 g a 2 veľké cibule. Kapustu si pokrájame na tenké rezance a cibuľu nadrobno.

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hlbšej panvice/kastróla dáme rozohriať trocha oleja a 50 g masla, na ktorom za občasného miešania 2 - 3 minútky posmažíme za 1 kopcovitejšiu PL salçe (alebo hustého paradajkového pretlaku) aj s 1 PL paprikovej pasty. Pridáme nakrájanú cibuľu, trocha osolíme a necháme spolu chvíľku posmažit. Napokon pridáme kapustu, osolíme, premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľu dusiť, aby zmenšila svoj objem.

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď už kapusta "zvädla", zalejeme ju vodou, pridáme mätu, korenie a pul biber /chilli. Zakryjeme pokrievkou a necháme variť, až kým nebude kapusta mäkká. Mňe sa pomaly varila 25 minút. Napokon do uvarenej kapusty pridáme ryžu a bulgur, premiešame, ak treba dosolíme a zakryté dodusíme. Občas treba aj premiešať a skontrolovať, či netreba ešte vodu doliať. Pilav má byť šťavnatý/vláčny aj po napučaní ryže a bulguru. Ja som dala dokopy 1,5 l vody. Najprv na začiatku len 1,2 l a potom ešte 3 dl počas dusenia, ako pilo.

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tento pilav/rizoto má výbornú chuť samo o sebe, takže sa to dá jesť ako samotné jedlo. Kombinácia ryže a bulguru s kapustou je naozaj výborná. Vďaka chilli je aj troška pikantná :-) Prajem dobrú chuť.

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pravdaže podla chuti môžte pilav podávat aj s mäsom :-)

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Kapustu s ryžou robievam podľa @Mariamky , viem, že si tam vtedy spomínala, že robíš čosi podobné, vidím, že aj tvoja verzia by mi chutila, ukladám na vyskúšanie. Ďakujem.
@Mijaita chutí to výborne,verím že budes spokojná :-) @Atina47 viem,nie každý má rád bulgur,ale v tomto jedle musí byť.Bez bulguru nikdy nedocieliš tú pravú chuť pilavu /rizota ktorú má mať :-) Len ryža tomu tút chuť nespraví.Ja toto jedlo strašne lúbim,práve pre tú kombináciu chutí :-)
Zdravím milý @Klukodvody :-) Pravdaže netreba k tomu žiadne mäso,je to dostatočne chutné a samo o sebe vystačujúce jedlo.Len vieš,ja som v ten den pripravila aj mäso a ja dávam všetko na stôl:-) Tak kto chcel,komu to pasovalo,ten si k tomu dal aj to :-) Inak je to velmi chutné aj ked si dás nato trocha cesnakového jogurtu :-) @Katka zlatá,som si istá ze by ti to chutilo :-) @Stanci11 to som rada :-) dakujem.Pekný den všetkým!
No tak ja už nemám slov...Úplne si ma odstavila týmto jedlom.Odkiaľ to berieš prosím ťa?;)))
Veľmi sa mi páči.Šikuľka si,darmo.
@Mika333 iste by sa dalo aj z kyslej uvariť,ale chuť automaticky iná.No ale myslím,ze bude tiež dobre chutiť :-) @Jujoska budem rada ak vyskušaš :-) @Izabelka škoda,ze nemáš rada bulgur,jedlo je fakt velmi chutné. Milá @Mijaita dakujem krásne za tvoju rýchlu odozvu aj s peknou fotkou! Som velmi rada,ze ti chutilo :-) Tie mäsové gulky vyzerajú tiež super! Pozdravujem! @Zinnajdha :-)) nie,kapusta sa po turecky volá " LAHANA" a preto je hore v názve že "Lahana-lı pilav" čiže "kapusto-vý pilav/rizoto" :-)
@Jack :-)) dakujem,si zlatá,aj som sa pousmiala :-) Poznám toto jedlo od švagrinej,tam som to jedla prvýkrát.Velmi mi chutilo :-) Kludne si nato môž dať aj trocha cesnakového jogurtu :-) Milá @Monty presne ako píše @Mijaita ,mäso sprav zvlášt a ak chces,tak daj vedla len ako prílohu.Ja som vtedy robila kavurmu,takže kto chcel,si naložil :-) Pekný večer.
@Zuzanka 1367 (29.12.2017 20:16)

Milá @Zuzanka ,v poslednom čase ťa tu málo vidno,no ale ked prídeš,tak len s prekvapením ;-)) Velmi si ma potešila tvojou správou,som rada ze vám chutilo! Aj u nás sa jedla aj s jahňacinou,takže aj s baraním bude super! Dakujem ti za odozvu aj s fotkou :-) A do nového roku ti želám vsetko dobré,no hlavne vela zdravia :-) Krásny predlžený víkend!
Vydarilo sa aj mne. Práve som dojedla svoju porciu. Bulgurové jedlo som robila dnes prvýkrát a chutí všetkým. Odteraz ho k nášmu stolu pozvem častejšie. Lahana je tiež zázračnica.

Pridaj komentár k receptu: