Syrové krekry so šunkou a s tapenádou fotorecept
Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 5. januára 2018
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 5. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme odležať na 10 minút do chladničky.
-
2
Potom cesto rozvaľkáme medzi papiermi na pečenie na hrúbku 4–5 mm. Z cesta vykrojíme krekry požadovaného tvaru a pomocou slamky spravíme imitáciu výzoru ementálu. Pečieme pri 180 °C asi 8–10 minút.
-
3
Tapenáda: Z rozsekaných olív pomocou kuchynského robota, créme fraiche, vňate, kvapky citrónovej šťavy a soli pripravíme zmes na krekry. Ozdobíme prosciuttom alebo pečenou šunkou.
Diskusia k receptu