Veselá tortička ku kávičke fotorecept
Foto: Sonulienka
K nedeľňajšej kávičke čo poviete?
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
4 PL |
|
Krém: | |
500 g jemný |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 bal. (za studena) |
|
250 ml |
|
Okrem toho: | |
(na potretie korpusu) |
|
|
|
Na ozdobu (ľubovoľné): | |
|
|
|
|
|
|
|
|
(z tmavej čokolády) |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najprv som si rozpustila čokoládu v smotane a dala do chladničky.
-
3
Potom som ako tradične upiekla piškótový korpus - postup sem neudávam to už tu mám niekoľko krát. Tu je upečený, vychladnutý a potretý lekvárom.
-
4
Pokiaľ nám korpus chladol som si vyšľahala smotanu s čokoládou - pozor tá sa nenašľahá do tuha ale to nevadí. Do šľahačky som si pridala rozmiešaný stužovač za studena a dobre prešľahala.
-
5
Ďalej som pridala mascarpone a znovu dobre rozšľahala.
-
6
Na koniec som dala tvaroh a znovu dobre šľahala do hladka. No a krém je hotový. Na obrázku síce mám dva vanilkové cukre ale som ich nepoužila nakoľko v kréme je čokoláda a na moju chuť to úplne stačilo.
-
7
Trochu som natrela na korpus a uložila jahody.
-
8
Navrstvila všetok krém uhladila a tortička putovala do chladničky.
-
9
A dnes som ju trochu ozdobila.
-
10
Nevydržala som a dala som si aj k doobedňajšej kávičke a je po mojej diete...... .
Autorka receptu do surovín na korpus doplnila kryštálový cukor.