Mäta

Mäta ako ingrediencia v receptoch:

  • Fattoush (fatuš)

    Fattoush (fatuš)

    Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale i Turecko). Hlavní složkou je pita chleba (lze upéct, je jednoduchý), rajská jablíčka, okurka, listová zelenina a...

  • Jahodový krém s tvarohom (fotorecept)

    Jahodový krém s tvarohom (fotorecept)

    Do horúceho mlieka pridáme kryštálový cukor, semienka z vanilkového struku, nakrájané jahody a varíme asi 10 minút.

  • Rychlá karobová buchta s jablky a bez přidání mouky (fotorecept)

    Rychlá karobová buchta s jablky a bez přidání mouky (fotorecept)

    Karobová buchta chutná po čokoládě a voní karamelem. Nebudete věřit, že je připravená z pár poměrně levných surovin.

  • Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis

    Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis

    Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu. Rozmiešame metličkou, aby vzniklo cesto na lievance. V panvici na dolky pečieme na oleji lievance.

  • Grilované ovocie s mascarpone

    Grilované ovocie s mascarpone

    Melón nakrájame na hrubé kolieska (cca 1, 5 cm) a potom na štvrtiny. Broskyne rozpolíme a zbavíme kôstky. Ovocie potrieme olejom a grilujeme z oboch strán cca 3 minúty.

  • Veselá tortička ku kávičke (fotorecept)

    Veselá tortička ku kávičke (fotorecept)

    K nedeľňajšej kávičke čo poviete?

  • Ľadový čaj HUGO

    Ľadový čaj HUGO

    Voňavý a osviežujúci nápoj na horúce dni. Dá sa pripraviť z čerstvých alebo sušených byliniek.

  • Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál (fotorecept)

    Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál (fotorecept)

    Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť. Alebo naopak, či ju budete jesť, iba tak bez ničoho, či načisto, len s dobrým voňavým domácim slovenským...

  • Tabbouleh s karfiolom (fotorecept)

    Tabbouleh s karfiolom (fotorecept)

    S pojmom a s rcp tabbouleh (tabúle) som sa stretol už dávno v TV pri programoch o varení. Ale pre vlastnú „tvorbu“ som sa rozhodol, až keď som minulý týždeň v obchode uvidel karfiolovú „ryžu“. Milovníci...

  • Morčacia roláda s pestom z koriandra a mäty
  • Gaštanovo-mätová torta

    Gaštanovo-mätová torta

    Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne primiešavame zmiešanú preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme olej, vodu a kakao. Toto cesto musí byť hustejšie, do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z...

  • Kačacie prsičká s citrónovou trávou a hráškovým pyré s mätou
  • Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

    Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

    Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje príchod pani Jari. Tak by podľa nás mal vyzerať sviatočný stôl dnešných čias. Jeho typické suroviny ponúkajú veľkorysý priestor na kulinársku fantáziu, vďaka...

  • Bezlepkové čokoládové muffiny

    Bezlepkové čokoládové muffiny

    Aj z jednoduchého receptu môžete vykúzliť dezert lahodiaci chuťovým bunkám ale aj oku. Bezlepkové čokoládové muffiny, ozdobené francúzskym čokoládovým krémom zvaným "ganache" budú z taniera len tak miznúť.

  • Ananásová salsa

    Ananásová salsa

    Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

  • Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept)

    Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto (fotorecept)

    Výborné jedlo s čerstvou kapustou, ryžou a bulgurom. Hodí sa ako príloha, alebo ako samotné jedlo ;-)

  • Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

    Recept od Andreja Saturiho, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Čokoládové muffiny s mascarpone

    Čokoládové muffiny s mascarpone

    Do misky si vysypeme múku, cukor, prášok do pečiva a kakao. Pridáme vajce, jogurt, olej a dobre premiešame. Čokoládu si nakrájame na čo najmenšie štvorčeky. Kúsok si necháme na postrúhanie a pred pečením...

  • Marhuľové guľky s vínovou penou

    Marhuľové guľky s vínovou penou

    Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku, do ktorej dáme múku, vajcia a soľ. Cesto spracujeme do polotuha, rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a rozkrájame...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist