Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami fotorecept
Foto: tejaja
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás rúra.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- 2
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
- 3
Pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania necháme zatiahnuť.
- 4
Pridáme nakrájané huby a paradajky. Premiešame.
- 5
Pridáme nasekané papričky, čierne korenie, nasekanú vňať a soľ. Zakryté na slabom plameni dusíme asi 15 minút. Nepodlievame a občas premiešame.
- 6
Potom vložíme uvarené cestoviny, mletý zázvor a nasekanú mätu. Dobre premiešame.
- 7
Nakoniec vmiešame rozhabarkované vajcia a opäť premiešame.
- 8
Zmes dáme do vymasteného pekáča.
- 9
Pečieme v rúre na 180 °C asi 35-40 minút.
- 2
Diskusia k receptu