Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom
Šťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom. Kombinácia čokolády,
pomaranča a osviežujúceho tvarohu z neho robí Zobraziť celý popisŠťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom. Kombinácia čokolády,
pomaranča a osviežujúceho tvarohu z neho robí výborný dezert na nedeľné popoludnie. Najmä v horúcich dňoch výborne
padne, keď ho dobre vychladíme.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 220 g (50-60 %) |
|
| 60 g |
|
| 125 g |
|
| 2 ks |
|
| 80 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
| 2 PL |
|
| Na tvarohový krém: | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL (nastrúhaná) |
|
| 2-3 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
| (lístky) |
|
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu s maslom. Po úplnom vychladnutí primiešame cukor a vajcia rozšľahané s dvoma lyžicami vody. Potom do zmesi preosejeme bezlepkovú múku Promix PK. Cesto vylejeme do formy s rozmermi asi 20x25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Povrch uhladíme.
- 2
Na krém si prešľaháme tvaroh s cukrom. Pridáme vajce, škrob, šťavu a kôru z pomaranča. Krém vylejeme na čokoládové cesto a špajlou jemne premiešame, aby sme vytvorili na povrchu mramorový vzor.
- 3
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým tvarohový krém stuhne. Necháme vychladnúť, jemne posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami a lístkami mäty. Skladujeme v chladničke. Koláč chutí vynikajúco aj úplne vychladený.
Tiež čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu