Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč

Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom

novalim - fotkanovalim, 26. mája 2024. Komerčný recept.
Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom
Foto: novalim

Šťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom. Kombinácia čokolády, pomaranča a osviežujúceho tvarohu z neho robí Zobraziť celý popisŠťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom. Kombinácia čokolády, pomaranča a osviežujúceho tvarohu z neho robí výborný dezert na nedeľné popoludnie. Najmä v horúcich dňoch výborne padne, keď ho dobre vychladíme.
Zdroj: www.novalim.sk

12
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g (50-60 %)
60 g
125 g
2 ks
80 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
2 PL
Na tvarohový krém:
250 g
2 PL
1 PL (nastrúhaná)
2-3 PL
1 ČL
1 ks
Na posypanie:
Na ozdobu:
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu s maslom. Po úplnom vychladnutí primiešame cukor a vajcia rozšľahané s dvoma lyžicami vody. Potom do zmesi preosejeme bezlepkovú múku Promix PK. Cesto vylejeme do formy s rozmermi asi 20x25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Povrch uhladíme.

  2. 2

    Na krém si prešľaháme tvaroh s cukrom. Pridáme vajce, škrob, šťavu a kôru z pomaranča. Krém vylejeme na čokoládové cesto a špajlou jemne premiešame, aby sme vytvorili na povrchu mramorový vzor.

  3. 3

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým tvarohový krém stuhne. Necháme vychladnúť, jemne posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami a lístkami mäty. Skladujeme v chladničke. Koláč chutí vynikajúco aj úplne vychladený.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia