Semifreddo
Semifreddo

Vanilkovo-černicové semifreddo s bezlepkovými sušienkami

novalim - fotkanovalim, 16. augusta 2024. Komerčný recept.
Vanilkovo-černicové semifreddo s bezlepkovými sušienkami
Foto: novalim

V horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny. Dnes vám prinášame aj my Zobraziť celý popisV horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny. Dnes vám prinášame aj my práve takýto recept. Pripravte si s nami taliansky zmrzlinový dezert semifreddo s vanilkovou príchuťou, šťavnatými černicami a bielou čokoládou. A aby aj dobre chrumkalo pod zubami, pridali sme doň naše obľúbené bezlepkové keksy Mariela. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk

8-10
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

1 bal.
250 ml
200 g
2 ks
4 ks
150 g
2 ČL
200 g
Navrch:
 roztopená
 nasekané
Na ozdobu:
 lístky




Postup

  1. 1

    Vajcia a žĺtky s cukrom vložíme do ohňovzdornej misy a postavíme na vodný kúpeľ. Za stáleho miešania metličkou ich vyšľaháme do hustého krému. Voda v spodnom hrnci by nemala úplne vrieť, aby sa vajcia príliš nezahriali. Šľahanie môže trvať aj viac ako 5 minút. Hotový krém odstavíme z vodného kúpeľa a za občasného premiešania necháme vychladnúť.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme do tuha a mascarpone rozmiešame. Postupne do vaječného krému zašľaháme mascarpone a napokon primiešame aj šľahačku. Pridáme vanilkový extrakt a umyté a osušené černice. Bezlepkové sušienky vo vrecku nasekáme na menšie kúsky a primiešame k zmesi.

  3. 3

    Hmotu vylejeme do formy na chlebík, ktorú sme vystlali potravinárskou fóliou. Vložíme do mrazničky aspoň na 3 hodiny - pokojne však aj cez noc.

  4. 4

    Hotové stuhnuté semifreddo pred podávaním necháme trošku povoliť. Polejeme roztopenou bielou čokoládou, posypeme nasekanými lieskovcami a ozdobíme černicami a lístkami mäty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia