Vanilkovo-černicové semifreddo s bezlepkovými sušienkami
Foto: novalim
V horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny. Dnes
vám prinášame aj my Zobraziť celý popisV horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny. Dnes
vám prinášame aj my práve takýto recept. Pripravte si s nami taliansky zmrzlinový dezert semifreddo s vanilkovou príchuťou,
šťavnatými černicami a bielou čokoládou. A aby aj dobre chrumkalo pod zubami, pridali sme doň naše obľúbené bezlepkové
keksy Mariela. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
Suroviny
1 bal. |
|
250 ml |
|
200 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
150 g |
|
2 ČL |
|
200 g |
|
Navrch: | |
roztopená |
|
nasekané |
|
Na ozdobu: | |
lístky |
|
Postup
-
1
Vajcia a žĺtky s cukrom vložíme do ohňovzdornej misy a postavíme na vodný kúpeľ. Za stáleho miešania metličkou ich vyšľaháme do hustého krému. Voda v spodnom hrnci by nemala úplne vrieť, aby sa vajcia príliš nezahriali. Šľahanie môže trvať aj viac ako 5 minút. Hotový krém odstavíme z vodného kúpeľa a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
- 2
Smotanu vyšľaháme do tuha a mascarpone rozmiešame. Postupne do vaječného krému zašľaháme mascarpone a napokon primiešame aj šľahačku. Pridáme vanilkový extrakt a umyté a osušené černice. Bezlepkové sušienky vo vrecku nasekáme na menšie kúsky a primiešame k zmesi.
- 3
Hmotu vylejeme do formy na chlebík, ktorú sme vystlali potravinárskou fóliou. Vložíme do mrazničky aspoň na 3 hodiny - pokojne však aj cez noc.
- 4
Hotové stuhnuté semifreddo pred podávaním necháme trošku povoliť. Polejeme roztopenou bielou čokoládou, posypeme nasekanými lieskovcami a ozdobíme černicami a lístkami mäty.
Tiež semifreddo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu