Bezlepkový mrkvový koláč
Bezlepkový mrkvový koláč

Mrkvový koláč bez lepku so smotanou a orechmi

novalim - fotkanovalim, dnes 13:00. Komerčný recept.
Mrkvový koláč bez lepku so smotanou a orechmi
Foto: novalim

Mrkvový koláč je z tých, na ktorom si vieme pochutnať v každom ročnom období. Na jeseň a v zime si doň pridávame zázvor Zobraziť celý popisMrkvový koláč je z tých, na ktorom si vieme pochutnať v každom ročnom období. Na jeseň a v zime si doň pridávame zázvor na zahriatie, na jar a v lete ho zasa osviežime smotanovým krémom. Tú jarno-letnú verziu sme pre vás napiekli aj dnes. Stačí len trochu šľahania a miešania a už sa pečie. Naša zmes Promix PK vám zaručí, že bude koláč vláčny a mäkký. Prevoňaný škoricou vám isto zachutí.
Zdroj: www.novalim.sk

15
porcií
50 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

140 g (alebo PK špeciál )
4 ks
30 g najemno posekané
160 g
60 g
120 g najemno postrúhaná
85 g
1 ČL
2 ČL
Na smotanový krém:
300 g
3 PL tekutý
Na posypanie:
 posekané
Na ozdobu:
 čerstvé lístky




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise vyšľaháme spolu vajcia s cukrom do nadýchanej peny. Pridáme jogurt a jablkové pyré a prešľaháme. Teraz príde na rad postrúhaná mrkva a nasekané orechy. Napokon do zmesi zapracujeme gumenou varechou aj preosiatu múku zmiešanú so škoricou a kypriacim práškom bez lepku.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi asi 25x30 cm. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme 25-30 minút (na záver môžeme urobiť test špajlou - keď vyjde z koláča suchá, je hotový).

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť a potom naň rovnomerne rozotrieme kyslú smotanu vymiešanú s medom. Vložíme do chladničky a necháme trochu stuhnúť.

  4. 4

    Pred podávaním posypeme po stranách posekanými vlašskými orechmi a pomarančovou kôrou. Ozdobiť môžeme ešte lístkami čerstvej mäty.

Diskusia k receptu