Mrkvový koláč bez lepku so smotanou a orechmi
Mrkvový koláč je z tých, na ktorom si vieme pochutnať v každom ročnom období. Na jeseň a v zime si doň pridávame zázvor Zobraziť celý popisMrkvový koláč je z tých, na ktorom si vieme pochutnať v každom ročnom období. Na jeseň a v zime si doň pridávame zázvor
na zahriatie, na jar a v lete ho zasa osviežime smotanovým krémom. Tú jarno-letnú verziu sme pre vás napiekli aj dnes. Stačí len
trochu šľahania a miešania a už sa pečie. Naša zmes Promix PK vám zaručí, že bude koláč vláčny a mäkký. Prevoňaný škoricou
vám isto zachutí.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
140 g (alebo PK špeciál ) |
|
4 ks |
|
30 g najemno posekané |
|
160 g |
|
60 g |
|
120 g najemno postrúhaná |
|
85 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
Na smotanový krém: | |
300 g |
|
3 PL tekutý |
|
Na posypanie: | |
posekané |
|
|
|
Na ozdobu: | |
čerstvé lístky |
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise vyšľaháme spolu vajcia s cukrom do nadýchanej peny. Pridáme jogurt a jablkové pyré a prešľaháme. Teraz príde na rad postrúhaná mrkva a nasekané orechy. Napokon do zmesi zapracujeme gumenou varechou aj preosiatu múku zmiešanú so škoricou a kypriacim práškom bez lepku.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi asi 25x30 cm. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme 25-30 minút (na záver môžeme urobiť test špajlou - keď vyjde z koláča suchá, je hotový).
- 3
Po upečení necháme vychladnúť a potom naň rovnomerne rozotrieme kyslú smotanu vymiešanú s medom. Vložíme do chladničky a necháme trochu stuhnúť.
- 4
Pred podávaním posypeme po stranách posekanými vlašskými orechmi a pomarančovou kôrou. Ozdobiť môžeme ešte lístkami čerstvej mäty.
Tiež mrkvový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu