Bezlepkové brownies
Bezlepkové brownies

Čokoládové brownies bez lepku

novalim - fotkanovalim, 21. augusta 2024. Komerčný recept.
Čokoládové brownies bez lepku
Foto: novalim

Ak ste čokoholici, ste na správnom mieste, pretože dnešný recept je práve pre vás. Neodolateľné, na povrchu chrumkavé, vo vnútri vláčne a šťavnaté Zobraziť celý popisAk ste čokoholici, ste na správnom mieste, pretože dnešný recept je práve pre vás. Neodolateľné, na povrchu chrumkavé, vo vnútri vláčne a šťavnaté čokoládové brownies si môžete pripraviť podľa nášho overeného receptu. Použili sme na to našu zmes Promix PK, s ktorou sa vám zaručene podaria. Použite kvalitnú horkú čokoládu a nezabudnite si prečítať aj naše tipy, ako klasické brownies variovať.
Zdroj: www.novalim.sk

8-10
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
300 g kvalitná (min. 60 %)
3 ks
200 g
100 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
40 g (prášok)
štipka
Na ozdobu:
 (alebo maliny)
 lístky
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Maslo nakrájané na kúsky spolu s nalámanou čokoládou za občasného premiešania roztopíme vo vodnom kúpeli. Keď sa maslo s čokoládou prepoja do hladkej zmesi, odstavíme a necháme mierne vychladnúť (nie však úplne, aby zmes nestuhla).

  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej nadýchanej peny - môže to trvať aj viac ako 5 minút. Do vaječnej hmoty opatrne primiešame čokoládovú zmes. Potom gumenou varechou zapracujeme aj preosiatu múku a kakaový prášok spolu so štipkou soli. Cesto miešame veľkými pohybmi až na dno misy, aby sme doňho nahnali čo najviac vzduchu - musí byť dokonale hladké.

  3. 3

    Hotové tekuté cesto vylejeme na plech s rozmermi asi 25x25 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút. Brownies musia mať chrumkavý povrch, ale vo vnútri ostávajú vláčne a mokré. Necháme vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom, ozdobiť ovocím a lístkami mäty.

  4. 4

    Tip: Brownies sú výborné aj v kombinácii s inými ingredienciami. Ak chcete orechové, posypte povrch cesta pred pečením posekanými lieskovcami, vlašskými orechami, mandľami alebo aj solenými arašidami. Výborne chutia aj s ovocím - ideálne s malinami alebo černicami. Ak chcete opité brownies - pridajte do cesta 2 PL čokoládového alebo kávového likéru. Do cesta môžete nasypať aj čipsy z bielej a mliečnej čokolády - vytvoríte tak trojčokoládové brownies.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia