Valentínske bezlepkové tortičky s tiramisu krémom
Foto: novalim
Sviatok svätého Valentína je za dverami a vy isto premýšľate, aký darček kúpiť pre svojich blízkych. Čo takto namiesto
nákupov pripraviť milé pohostenie v Zobraziť celý popisSviatok svätého Valentína je za dverami a vy isto premýšľate, aký darček kúpiť pre svojich blízkych. Čo takto namiesto
nákupov pripraviť milé pohostenie v podobe valentínskych minitortičiek? Korpus, pripravený z nášho bezgluténového chladeného
medového cesta,
sme jemne namočili v káve, vyplnili lahodným krémom tiramisu a poliali čokoládou. Dozdobené lístkami mäty a čerstvými
malinami vyzerali slávnostne a chutili naozaj skvelo. Upečiete si ich aj vy?
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Medové cesto, ktoré sme vopred vybrali z chladničky a nechali povoliť na izbovú teplotu, ručne dôkladne premiesime. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Vykrajujeme srdiečka rovnakej veľkosti a ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme podľa návodu na obale cesta.
- 2
Medzitým si pripravíme tiramisu krém. Do ohňovzdornej misy vložíme žĺtky s cukrom a nad parou metličkou šľaháme do zhustnutia. Trvá to približne 5-7 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom jemne zašľaháme do žĺtkovej zmesi mascarpone. Krém uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
- 3
Na upečené a vychladnuté medové srdiečka cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame krém. Na prvú vrstvu krému položíme druhé srdiečko a postup zopakujeme. Povrch tretieho srdiečka pofŕkame roztopenou čokoládou. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty alebo bazalky.
Tiež tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu