Bezlepkové tortičky
Bezlepkové tortičky

Valentínske bezlepkové tortičky s tiramisu krémom

novalim - fotkanovalim, 14. februára 2024. Komerčný recept.
Valentínske bezlepkové tortičky s tiramisu krémom
Foto: novalim

Sviatok svätého Valentína je za dverami a vy isto premýšľate, aký darček kúpiť pre svojich blízkych. Čo takto namiesto nákupov pripraviť milé pohostenie v Zobraziť celý popisSviatok svätého Valentína je za dverami a vy isto premýšľate, aký darček kúpiť pre svojich blízkych. Čo takto namiesto nákupov pripraviť milé pohostenie v podobe valentínskych minitortičiek? Korpus, pripravený z nášho bezgluténového chladeného medového cesta, sme jemne namočili v káve, vyplnili lahodným krémom tiramisu a poliali čokoládou. Dozdobené lístkami mäty a čerstvými malinami vyzerali slávnostne a chutili naozaj skvelo. Upečiete si ich aj vy?
Zdroj: www.novalim.sk

4-6
porcie
45 (+ chladenie) minút
príprava
12-15 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
5 ks
100 g
500 g
Na dokončenie:
 roztopená
 lístky (alebo bazalka)




Postup

  1. 1

    Medové cesto, ktoré sme vopred vybrali z chladničky a nechali povoliť na izbovú teplotu, ručne dôkladne premiesime. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Vykrajujeme srdiečka rovnakej veľkosti a ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme podľa návodu na obale cesta.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme tiramisu krém. Do ohňovzdornej misy vložíme žĺtky s cukrom a nad parou metličkou šľaháme do zhustnutia. Trvá to približne 5-7 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom jemne zašľaháme do žĺtkovej zmesi mascarpone. Krém uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.

  3. 3

    Na upečené a vychladnuté medové srdiečka cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame krém. Na prvú vrstvu krému položíme druhé srdiečko a postup zopakujeme. Povrch tretieho srdiečka pofŕkame roztopenou čokoládou. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty alebo bazalky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia