Pudingovo-tvarohová ovocná torta
V týchto horúčavách poteší nielen deti, ale aj dospelých. Poriadne vychladená s prídavkom čerstvého ovocia chutila fantasticky.
Suroviny
| 700 ml |
|
| 2 bal. (Dr. Oetker) |
|
| 5 PL |
|
| 2 PL |
|
| 500 g (z kelímka) |
|
|
|
|
| čerstvé |
|
| (viničky) |
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| strúhaná |
|
| čerstvé lístky |
|
Postup
-
1
Z mlieka, pudingu v prášku uvarím puding. Do horúceho pridám cukor, vymiešam a následne pridám maslo, vymiešam. Nakoniec pridám jemný tvaroh z kelímka a dobre prešľahám.
- 2
Dno tortovej okrúhlej formy s priemerom 23 cm vyložím piškótami, ktoré pokvapkám šťavou z hruškového kompótu. A posypem na drobno nakrájanými čerstvými mäkkými marhuľami i hruškami z kompótu. Tortovú formu si môžete vyložiť potravinárskou fóliou, alebo iba jemne potrieť maslom.
- 3
Na piškóty s ovocím rozotriem polovicu pripraveného krému a na tú opäť pokladiem piškóty - tentokrát namáčané v kompótovej šťave a na nich ovocie. Dám vychladiť podľa potreby alebo na celú noc. Naša sa chladila 6 hodín.
- 4
Pred podávaním posypem nastrúhanou čokoládou, ozdobím ešte čerstvým ovocím aj lístkami mäty.
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu