Rýchle banánové lievance bez lepku
Foto: novalim
Ponáhľate sa, ale dali by ste si na raňajky niečo dobré, zdravé a výživné? Ste na správnom mieste. Presne taký recept Vám dnes Zobraziť celý popisPonáhľate sa, ale dali by ste si na raňajky niečo dobré, zdravé a výživné? Ste na správnom mieste. Presne taký recept Vám dnes
prinášame. Super rýchle banánové lievance bez lepku, bez mlieka a bez cukru, plné proteínov a energie. Preliate nesladenou
čučoriedkovou omáčkou a mandľovým maslom sú neodolateľné. Vyskúšajte a presvedčte sa sami.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks zrelšie |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL mleté |
|
Na opekanie: | |
|
|
Na omáčku: | |
250 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
Na poliatie: | |
(alebo iné orechové) |
|
Na ozdobu: | |
|
|
(lístky) |
|
Postup
-
1
Ošúpané a na kúsky nalámané banány v miske rozpučíme. Pridáme celé vajcia a metličkou prešľaháme. Vsypeme mleté mandle a ryžovú múku a všetko vymiešame na hladké tekuté cesto.
- 2
Lievancovú panvicu potrieme kokosovým olejom a necháme rozpáliť na vyššiu teplotu. Postupne nanášame cesto do jamiek a na slabej teplote pomaly opekáme z oboch strán do zlatista.
- 3
Na omáčku vložíme čučoriedky do hrnca a podlejeme trochou vody. Privedieme do varu, stiahneme na nízku teplotu a za občasného miešania varíme do úplného zmäknutia. Ak sa nám zdá omáčka kyslá, môžeme čučoriedky variť s trochou trstinového cukru.
- 4
Hotové lievance polejeme orechovým maslom a čučoriedkovou omáčkou. Ozdobíme malinami a lístkami mäty.
Tiež bezlepkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu