Kuracie stehná na orientálny spôsob
príloha Varecha, 28. apríla 2024
Foto: Shutterstock
Pečené kuracie stehná môžu chutiť aj neobvyklejšie. Vyskúšajte ich zaujímavo ochutiť a urobiť spolu s bulgurom.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán očistíme a umyjeme, nakrájame na plátky a posypeme soľou. Paradajky umyjeme. Sušené marhule nakrájame na malé kocky. Čili papričky pozdĺžne rozrežeme, zbavíme jadierok a nakrájame nadrobno.
- 2
Bulgur umyjeme, necháme odkvapkať a vložíme do veľkého pekáča s pokrievkou alebo do nádoby na tajin (na fotografii). Do bulguru vmiešame marhule, 1 lyžičku rímskej rasce a čili. Baklažán osušíme a rozložíme na bulgur spolu paradajkami.
- 3
Predhrejeme rúru na 200 stupňov. Mätu umyjeme a osušíme. Kožu na stehnách uvoľníme od mäsa a dáme pod ňu lístky mäty. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Stehná ochutíme soľou, 1 PL papriky, 1 ČL tymianu a cesnakom.
- 4
800 ml vody a 1 ČL soli zmiešame a rovnomerne nalejeme na bulgur s prísadami. Navrch položíme kuracie stehná.
- 5
Prikryjeme a pečieme v horúcej rúre približne 30 minút. Potom pokrievku odstránime a pečieme ďalších 30 minút.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu