Jablkové lievance
Jablkové lievance

Lievance z jablkového cesta

helena10 - bez fotkyhelena10, 26. októbra 2023
Lievance z jablkového cesta
Foto: helena10

Niekedy poteší aj sladký obed.

20
porcií

Suroviny

Cesto jablkové:
1 ks
1,5 PL
1 KL
1/4 KL
300 ml
270 g
1 bal.
1-2 PL
3 ks stredné
Na vyprážanie:
Na dochutenie:
 (alebo med)
 (lesné mrazené)




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpem a nastrúham na väčších očkách. Nechám bokom.

  2. 2

    Na cesto hneď v miske vyšľahám celé vajce s cukrami (naše jablká boli kyslejšie) a štipkou soli. Primiešam mlieko, po častiach múku s práškom do pečiva, potom olej a ešte prešľahám. Nakoniec pridám nastrúhané jablká a vymiešam riadne ručne metličkou.

  3. 3

    Na lievancovej panvici s olejom vyprážam lievance z obidvoch strán. Vyšlo mi 20 kusov.

  4. 4

    Na dochutenie hotových lievancov som použila domáci džem alebo med, jogurt biely, lesné čučoriedky, nastrihaná medovka a mäta. Každý podľa svojej chuti...

Diskusia k receptu

bugout
Podobné zvyknem robiť ako víkendové raňajky. Skús niekedy pre zmenu jablká nakrájať na plátky. Tenučké mandolinou, resp. takým tým plátkovačom, nožom také tenké asi nezvládneš (teda ja určite nie). Jablko tam bude výraznejšie a urobí aj trochu inú štruktúru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia