Lievance z jablkového cesta
Foto: helena10
Niekedy poteší aj sladký obed.
20
porcií
porcií
Suroviny
Cesto jablkové: | |
1 ks |
|
1,5 PL |
|
1 KL |
|
1/4 KL |
|
300 ml |
|
270 g |
|
1 bal. |
|
1-2 PL |
|
3 ks stredné |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na dochutenie: | |
(alebo med) |
|
|
|
(lesné mrazené) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Jablká ošúpem a nastrúham na väčších očkách. Nechám bokom.
- 2
Na cesto hneď v miske vyšľahám celé vajce s cukrami (naše jablká boli kyslejšie) a štipkou soli. Primiešam mlieko, po častiach múku s práškom do pečiva, potom olej a ešte prešľahám. Nakoniec pridám nastrúhané jablká a vymiešam riadne ručne metličkou.
- 3
Na lievancovej panvici s olejom vyprážam lievance z obidvoch strán. Vyšlo mi 20 kusov.
- 4
Na dochutenie hotových lievancov som použila domáci džem alebo med, jogurt biely, lesné čučoriedky, nastrihaná medovka a mäta. Každý podľa svojej chuti...
Tiež jablkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne tak ich robievala aj moja babka. Lebo keby jablká nastrúhali, bolo by to veľmi riedke.