Mungo šalát
Mungo šalát

Šalát z naklíčenej fazule mungo s mangom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 07:00
Šalát z naklíčenej fazule mungo s mangom
Foto: Shutterstock

Neuveriteľne šťavnatá zmes klíčkov a sladkého ovocia je to najlepšie, čo si môžeme v jarnom období naložiť na tanier.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks veľké zrelé
1 ks
1 PL
 hrsť
 hrsť (čerstvé lístky)
Dresing:
200 g
1 PL
1/2 ČL
2 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Naklíčenú mungo fazuľu namočíme na 10 minút do studenej vody. Medzitým olúpeme mango a obkrojíme dužinu od kôstky. Dužinu nakrájame na drobné kocky. Granátové jablko rozkrojíme a vyklepeme z neho červené šťavnaté semienka.

  2. 2

    Namočenú naklíčenú fazuľu prepláchneme vodou, scedíme a necháme odkvapkať. Fazuľu, nakrájané mango a semienka granátového jablka dáme do misy. Všetko pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a premiešame.

  3. 3

    Mandľové lupienky opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Na dresing zmiešame v miske jogurt, citrónovú šťavu, med a nasekanú pažítku.

  4. 4

    Šalát rozdelíme na taniere, posypeme ho lístkami mäty a opraženými mandľovými lupienkami. Dresing ozdobený pažítkou podávame zvlášť.

Diskusia k receptu