Šalát z naklíčenej fazule mungo s mangom
mesačník Varecha, dnes 07:00

Foto: Shutterstock
Neuveriteľne šťavnatá zmes klíčkov a sladkého ovocia je to najlepšie, čo si môžeme v jarnom období naložiť na tanier.
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks veľké zrelé |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
hrsť |
|
hrsť (čerstvé lístky) |
|
Dresing: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
2 PL nasekaná |
|
Postup
-
1
Naklíčenú mungo fazuľu namočíme na 10 minút do studenej vody. Medzitým olúpeme mango a obkrojíme dužinu od kôstky. Dužinu nakrájame na drobné kocky. Granátové jablko rozkrojíme a vyklepeme z neho červené šťavnaté semienka.
- 2
Namočenú naklíčenú fazuľu prepláchneme vodou, scedíme a necháme odkvapkať. Fazuľu, nakrájané mango a semienka granátového jablka dáme do misy. Všetko pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a premiešame.
- 3
Mandľové lupienky opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Na dresing zmiešame v miske jogurt, citrónovú šťavu, med a nasekanú pažítku.
- 4
Šalát rozdelíme na taniere, posypeme ho lístkami mäty a opraženými mandľovými lupienkami. Dresing ozdobený pažítkou podávame zvlášť.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu