Krehký jablkový pudingový zákusok
Foto: helena10
K nedeľnej káve ako stvorený. Cesto krehké z hrnčeka o objeme 250 ml a svieža jablkovo-pudingová náplň.
na 175 °C
Suroviny
Krehké kakaové cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
1,5 KL |
|
1 PL (prášok) |
|
Pudingovo-jablková náplň: | |
5-6 ks veľké |
|
z 1/2 citróna |
|
1000 ml (3,2 %) |
|
3 bal. |
|
4/5 hrnčeka |
|
2 bal. |
|
Na ozdobu: | |
|
|
čerstvé lístky |
|
Postup
-
1
Zo surovín uvedených na cesto vypracujeme lopatkou a potom rukou krehké cesto – ani riedke ani tuhé. Ak sa vám bude zdať príliš riedke, pridajte trochu múky. Asi štvrtinu cesta odoberiem a odložím do chladničky.
- 2
Cesto (zvyšné tri štvrtiny) - rukou roztlačím na vyšší plech 24 x 24 x 6,5 cm vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Ošúpané očistené jablká nakrájam na menšie kocky cca 6-8 mm. Zalejem citrónovou šťavou, aby nesčerneli.
- 4
Z mlieka, Zlatých klasov a cukrov uvarím puding, ktorý hneď nalejem na nakrájané jablká a poriadne premiešam.
- 5
Na cesto v plechu rovnomerne rozotriem vymiešanú pudingovo-jablkovú zmes. Po povrchu náplne naukladám rukou na menšie kúsky natrhanú štvrtinu cesta z chladničky. Zarovnám lyžicou.
- 6
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30-35 minút. Riaďte sa svojou rúrou.
- 7
Po ochladení zákusok posypem práškovým cukroma ozdobím lístkami čerstvej mäty. Dobrú chuť vám prajem.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prajem pekný deň.🌞