Bezlepková bublanina
Bezlepková bublanina

Bezlepková bublanina s mandľami a čerešňami

novalim - fotkanovalim, dnes 13:00. Komerčný recept.
Bezlepková bublanina s mandľami a čerešňami
Foto: novalim

Milujeme bublaninu. Na všetky možné spôsoby, s akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú, a preto sme dnes tú našu - bezlepkovú bublaninu trošku Zobraziť celý popisMilujeme bublaninu. Na všetky možné spôsoby, s akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú, a preto sme dnes tú našu - bezlepkovú bublaninu trošku variovali. S mandľami, kokosovým olejom, vanilkou a posýpkou prevoňala celú kuchyňu. Ako ovocie sme zvolili hádam tú najväčšiu klasiku - šťavnaté a chutné čerešne. Upečte si tento tradičný koláčik aj vy a vychutnajte si ho pri popoludňajšej sieste:-)
Zdroj: www.novalim.sk

15
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g (+ na vysypanie plechu)
120 g mleté
3 ks
250 ml (alebo ryžové )
100 ml (+ na vymastenie plechu)
1/2 bal.
100 g
1/2-1 ČL
350 g vykôstkované a umyté
trochu
Na posýpku:
3 PL mleté
1-2 PL
1-2 PL studené
Na posypanie:
Na ozdobu:
 celé
 (lístky )




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise vyšľaháme spolu žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom do hustej nadýchanej peny. Pridáme olej s rastlinným mliekom a opäť trochu prešľaháme.

  2. 2

    Sypké suroviny (bezlepkovú múku, mleté mandle a kypriaci prášok), ktoré sme si premiešali v extra miske teraz pridáme do žĺtkovej zmesi a gumenou varechou krúživými pohybmi až na dno misy zapracujeme. Nakoniec jemne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

  3. 3

    Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu s rozmermi približne 20x25 cm. Vykôstkované, umyté a osušené čerešne posypeme trochou škrobu a rukami premiešame. Takto nám neklesnú na dno plechu. Rovnomerne ich poukladáme na povrch cesta.

  4. 4

    Na mrveničku dáme všetky suroviny do širšej misky a ručne vymiesime do cesta, ktoré potom medzi prstami a dlaňami natrúsime na mrveničku. Posypeme ňou povrch cesta a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 170 °C približne 30 minút. Bublanina má mať zlatistý chrumkavý povrch, no vnútri by mala zostať vláčna. Na konci pečenia urobíme test špajľou. Ak vyjde z cesta suchá, koláč je hotový.

  5. 5

    Bublaninu vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a až potom nakrájame na kocky. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom a ozdobiť celými čerešňami a lístkami čerstvej mäty.

Diskusia k receptu