Bezlepková bublanina s mandľami a čerešňami
Milujeme bublaninu. Na všetky možné spôsoby, s akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú, a preto sme dnes tú našu -
bezlepkovú bublaninu trošku Zobraziť celý popisMilujeme bublaninu. Na všetky možné spôsoby, s akýmkoľvek ovocím. Fantázii sa medze nekladú, a preto sme dnes tú našu -
bezlepkovú bublaninu trošku variovali. S mandľami, kokosovým olejom, vanilkou a posýpkou prevoňala celú kuchyňu. Ako
ovocie sme zvolili hádam tú najväčšiu klasiku - šťavnaté a chutné čerešne. Upečte si tento tradičný koláčik aj vy a vychutnajte si
ho pri popoludňajšej sieste:-)
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
150 g (+ na vysypanie plechu) |
|
120 g mleté |
|
3 ks |
|
250 ml (alebo ryžové ) |
|
100 ml (+ na vymastenie plechu) |
|
1/2 bal. |
|
100 g |
|
1/2-1 ČL |
|
350 g vykôstkované a umyté |
|
trochu |
|
Na posýpku: | |
3 PL mleté |
|
1-2 PL |
|
1-2 PL studené |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na ozdobu: | |
celé |
|
(lístky ) |
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise vyšľaháme spolu žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom do hustej nadýchanej peny. Pridáme olej s rastlinným mliekom a opäť trochu prešľaháme.
- 2
Sypké suroviny (bezlepkovú múku, mleté mandle a kypriaci prášok), ktoré sme si premiešali v extra miske teraz pridáme do žĺtkovej zmesi a gumenou varechou krúživými pohybmi až na dno misy zapracujeme. Nakoniec jemne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- 3
Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu s rozmermi približne 20x25 cm. Vykôstkované, umyté a osušené čerešne posypeme trochou škrobu a rukami premiešame. Takto nám neklesnú na dno plechu. Rovnomerne ich poukladáme na povrch cesta.
- 4
Na mrveničku dáme všetky suroviny do širšej misky a ručne vymiesime do cesta, ktoré potom medzi prstami a dlaňami natrúsime na mrveničku. Posypeme ňou povrch cesta a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 170 °C približne 30 minút. Bublanina má mať zlatistý chrumkavý povrch, no vnútri by mala zostať vláčna. Na konci pečenia urobíme test špajľou. Ak vyjde z cesta suchá, koláč je hotový.
- 5
Bublaninu vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a až potom nakrájame na kocky. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom a ozdobiť celými čerešňami a lístkami čerstvej mäty.
Tiež bezlepková bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu