Recepty, kde je kurkuma
Cícerové karí s ryžou
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu so stonkovým zelerom niekoľko minút.
Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Na záver som pridala na tanier aj
jadierka z granátového jablka, asi
zvláštna kombinácia ale vrelo...
Krémové špagety s hubami a kimchi
Nakrájaný pór a fenikel orestujeme na oleji niekoľko minút.
Guláš z červenej fazule
Prvýkrát som do fazuľového guláša
pridala aj menšiu cviklu (keďže
cvikla má dosť výraznú chuť, tak
len jednu)....
Pohánkové rizoto so zeleninou
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme nadrobno nakrájanú papriku, na malé kúsky...
Zeleninový guláš
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a niekoľko minút restujeme na kolieska nakrájaný pór.
Pridáme nadrobno nakrájaný...
Polievka zo sladkých zemiakov a mrkvy s pečeným tofu
Ešte predtým ako prejdem k receptu, chcem sa opýtať ako sa
vám páči fotka? Fotila som...
Zdravá polievka zo zelenej zeleniny
Zohrejeme si olivový olej v hrnci a nakrájaný pór niekoľko minút podusíme, kým mierne nezmäkne...
Hrachová polievka
Hrach nasypeme večer do hrnca, zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. Môže sa...
Rýchle zapekané cestoviny
Pragmatický recept, keď mama varí na
homeoffice svojim 4 online školákom.
Nie je to žiadny zázrak,...
Voňavá zeleninová krémová polievočka
Výborná voňavá krémová zeleninová polievočka na zahriatie aj posilnenie....
Omeleta s kuřecími játry
Tak jsem se připravil na omeletu se sýrem a zjistil jsem, že to asi ještě něco...
Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo
korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred
stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....
Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by
malo obsahovať všetky chute....
Guláš z bielej fazule so sladkým zemiakom
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridáme prepláchnutú a vopred namočenú fazuľu s vodou a...
Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol
hodinku, ak práve nemáte quinou,
môžete ju nahradiť ryžou alebo
zemiakovou kašou....
Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...
Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.
Vegánske maslo
Vyskúšal som rôzne recepty na výrobu vegánskeho masla, ale mali nedostatky. Veľa kurkumy, veľa...
Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé
kusy, dáme ich do...
Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo
vyvážené.
Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou
Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na...
Cviklový šalát - tip-top
Hlavne v zimnom období je tento recept u nás veľmi obľúbený a dosť často ho pripravujem....
Bezlepkové tekvicové halušky s kuracím mäsom
Tekvicu ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú roztlačíme vidličkou na pyré. Preložíme...
Úžasný voňavý pečený karfiol
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj...
Cestoviny s cuketou, paradajkami a olivami
Letné, rýchle, lacné a chutné jedlo pripravené do pár minút.
Voňavá indická nátierka
Kurkume (indický šafrán), teda jej hlavnej zložke - kurkumínu sa pripisuje mnoho
pozitívnych účinkov na ľudský...
Čerešňové čatní/chutney
Je sezóna čerešní a tie nie sú vhodné len na džem a
lekvár, ale je z...
Delikatesné kuracie soté s ananásom
V posledných rokoch sa mi nejako zmenili chute - obľúbila som si kombináciu mäsa a
ovocia...
Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu
nedôveroval - škorica...
Tajomstvo improvizácie
Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie

Cícerové karí s ryžou
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu so stonkovým zelerom niekoľko minút.

Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Na záver som pridala na tanier aj jadierka z granátového jablka, asi zvláštna kombinácia ale vrelo...

Krémové špagety s hubami a kimchi
Nakrájaný pór a fenikel orestujeme na oleji niekoľko minút.

Guláš z červenej fazule
Prvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu)....

Pohánkové rizoto so zeleninou
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme nadrobno nakrájanú papriku, na malé kúsky...

Zeleninový guláš
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a niekoľko minút restujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme nadrobno nakrájaný...

Polievka zo sladkých zemiakov a mrkvy s pečeným tofu
Ešte predtým ako prejdem k receptu, chcem sa opýtať ako sa vám páči fotka? Fotila som...

Zdravá polievka zo zelenej zeleniny
Zohrejeme si olivový olej v hrnci a nakrájaný pór niekoľko minút podusíme, kým mierne nezmäkne...

Hrachová polievka
Hrach nasypeme večer do hrnca, zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. Môže sa...

Rýchle zapekané cestoviny
Pragmatický recept, keď mama varí na homeoffice svojim 4 online školákom. Nie je to žiadny zázrak,...

Voňavá zeleninová krémová polievočka
Výborná voňavá krémová zeleninová polievočka na zahriatie aj posilnenie....

Omeleta s kuřecími játry
Tak jsem se připravil na omeletu se sýrem a zjistil jsem, že to asi ještě něco...

Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....

Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by malo obsahovať všetky chute....

Guláš z bielej fazule so sladkým zemiakom
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme prepláchnutú a vopred namočenú fazuľu s vodou a...

Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....

Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...

Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

Vegánske maslo
Vyskúšal som rôzne recepty na výrobu vegánskeho masla, ale mali nedostatky. Veľa kurkumy, veľa...

Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...

Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo vyvážené.

Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou
Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na...

Cviklový šalát - tip-top
Hlavne v zimnom období je tento recept u nás veľmi obľúbený a dosť často ho pripravujem....

Bezlepkové tekvicové halušky s kuracím mäsom
Tekvicu ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú roztlačíme vidličkou na pyré. Preložíme...

Úžasný voňavý pečený karfiol
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj...

Cestoviny s cuketou, paradajkami a olivami
Letné, rýchle, lacné a chutné jedlo pripravené do pár minút.

Voňavá indická nátierka
Kurkume (indický šafrán), teda jej hlavnej zložke - kurkumínu sa pripisuje mnoho pozitívnych účinkov na ľudský...

Čerešňové čatní/chutney
Je sezóna čerešní a tie nie sú vhodné len na džem a lekvár, ale je z...

Delikatesné kuracie soté s ananásom
V posledných rokoch sa mi nejako zmenili chute - obľúbila som si kombináciu mäsa a ovocia...

Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica...

Tajomstvo improvizácie
Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie