Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Foto: blissofplants
Na záver som pridala na tanier aj jadierka z granátového jablka, asi zvláštna kombinácia ale vrelo odporúčam.
Suroviny
|
|
1 ks |
|
1-2 strúčiky |
|
2 ks |
|
1-2 ks (semená) |
|
1-2 bobule |
|
štipka |
|
|
|
|
|
250 g (namočený cez noc vo vode) |
|
100 ml |
|
z 1/2 limetky |
|
1/2 ks (sladký zemiak) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
za hrsť listov |
|
(uvarená) |
|
Postup
-
1
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak s koreninami a minútku ešte popražíme.
- 2
Pridáme prepláchnutý vopred namočený hrach s nakrájaným sladkým zemiakom, zalejeme vodou (tak akurát, nie moc veľa, aby z toho nevznikla polievka:) a varíme 15 minút.
- 3
Pridáme passatu, šťavu z limetky, dobre ochutíme a varíme kým hrach nezmäkne.
- 4
Na záver ešte primiešame listy zo špenátu a povaríme minútku. Podávame s kurkumovou ryžou, ktorú si uvaríme ako zvyčajne, len okrem soli pridáme aj kurkumu a čierne korenie.
Tiež hrach:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu